Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dogradnja Gerontološkog centra u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 11.01.2018. Belami portal, Južna Srbija Info

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odobrilo je 72 milion dinara za povećanje kapaciteta Gertološkog centra u Nišu za oko 900 metara kvadratnih.

Foto: Belami arhiva
Foto: Belami arhiva

To bi praktično značilo da se kapacitet ove ustanove povećava za 50 do 60 mesta, a lista čekanja koja postoji bi na taj način bila smanjena, saznajemo od direktora Gerontološkog centra u Nišu Milana Stevanovića. On dodaje da proširenje kapaciteta podrazumeva nadogradnju postojeće zgrade, a radovi će, ako sve bude teklo po planu, krenuti već na proleće.

“U pitanju je dogradnja jednog sprata na zgradi starog dela Doma”, kaže direktor Stevanović. “Na tih 900 kvadrata koliko ćemo dobiti biće 20 soba sa svim pratećim prostorijama koje će biti uglavnom dvokrevetne, a to znači da ćemo moći da udomimo još oko 50 korisnika.Novi deo Doma će po završetku biti savremno opremljen kako bi smo, što smo i do sada činili, i korisnicima koji se nađu u novim prostorijima pružili što kvalitetniju uslugu. Uz sobe u kojima će boraviti, na spratu će se nalaziti i trpezarija kao i dnevni boravak, a svaka soba će imati i malu čajnu kuhinju i kupatilo”.

Komentara: 0


#   Niš   Gerontološki centar   rekonstrukcija   Milan Stevanović   Ministarstvo rada
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima