Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

“Dar od srca” i Udruženje “RTV Bum 018” zajedno za decu sa mentalno-intelektualnim smetnjama i Daunovim sindromom

rssBookmark and Share

Niš 25.12.2019. Južna Srbija Info

Decembar je mesec darivanja, pa su tako humanitarna fejsbuk stranica “Dar od srca” i Udruženje “RTV Bum 018” organizovali prikupljanje i doniranje paketića za one koji nisu u mogućnosti sami to sebi da priušte.

“Dar od srca” i Udruženje “RTV Bum 018” zajedno za decu sa mentalno-intelektualnim smetnjama i Daunovim sindromom

Organizatori su paketiće napravili uz pomoć Dečijeg kulturnog centra, a njima su obradovani članovi dva udruženja, dece sa mentalno intelektualnim teškoćama i dece sa Daunovim sindromom.

Organizatori akcije, Nikola Panić i Tajči Petrović, u kostimima Dede Mraza i Dobre vile podelili su paketiće napravaljene od slaktiša i slaniša štićenicima ovih udruženja. Oni su istakli da naše malo njima znači mnogo i da je neophodno postojanje više ovakvih akcija.

“Svake godine radimo na humanitarnoj akciji u saradnji sa Tajči Petrović. Svake godine obradujemo neko drugo udruženje ili pojedinca. Donatori su se javljali putem fejbuk starnice “Dar od srca” i donosili slatkiše, igračke i garderobu,” rekao je Nikola Panić.

Iz Udrženja za pomoć deci sa mentalno intelektualnim teškoćama i deci sa Daunovim sindromom istakli su da su im ovu godinu obeležile donacije.

“Mi smo ove godine uveli grejanje uz pomoć donacija, i pored toga deca svakodnevno dobijaju poklone za Novu godinu.”

Organizatori posebnu zahvalnost duguju Dečijem kulturnom centru i Eko taksiju koji su se odazvali akciji.

Direktorka Dečijeg kulturnog centra Sandra Petković istakla je da je ideja da se DKC pridruži akciji potiče od humanitarne novogodišnje aukcije u prostorijama Dečijeg kulturnog centra.

Na radionici su učestvovala deca sa roditeljima ukrašavajući čestitke i ukrase. Kasnije su svoja dela “otkupljivali” slatkišima da bi se napravili paketići za neko udruženje koje se bavi decom.

“Odlučili smo da se priključimo akciji jer delimo iste ideje i stavove kada je humanitarni rad u pitanju,” istakla je direktorka Dečijeg kulturnog centra.

Komentara: 0


#   Niš   humanitarna akcija   Daunov sindrom   Bum 018   Dar od srca org
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima