Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Francuzi otkrili Prolom banju

rssBookmark and Share

Kuršumlija 04.06.2013. Autor: Kurir

Pomoćnik gradonačelnika Pjergita obišao Kuršumliju i ugovorio posetu mladih rukometaša i folklora u Francusku

Francuzi otkrili Prolom banju

Gi Tuvenel, pomoćnik gradonačelnika francuskog grada Pjergite, posetio je juče Kuršumliju i razgovarao o mogućoj saradnji sa rukovodstvom opštine.

Francuzi su zainteresovani za uspostavljanje saradnje u turizmu, ulaganje u drvno-prerađivačku industriju i saradnju sportskih klubova i omladine dva grada.

"Prva grupa turista iz našeg grada već boravi i Prolom banji i oni su prezadovoljni uslovima i uslugom. Ova naša poseta nije vezana samo za turizam već i za poslovnu, sportsku i kulturnu saradnju naše dve opštine. Dogovorili smo se da delegacija opštine Kuršumlija poseti naš grad u oktobru, kada ćemo potpisati protokol o saradnji. Već je dogovorena saradnja vašeg i našeg rukometnog kluba, koji se takmiče u istom rangu, pa će vaš klub doći kod nas. Osim toga, pozvali smo u goste i vaše kulturno-umetničko društvo kao vid saradnje među omladinom dva grada. Oni će biti smešteni kod svojih vršnjaka" - kazao je Tuvenel.

On se osvrnuo i na poslovnu saradnju i posebno naglasio da je ovaj kraj bogat šumama.

"Mi smo zainteresovani za saradnju u drvno-prerađivačkoj industriji i u toj oblasti vidim veliki potencijal opštine Kuršumlija", kazao je Tuvenel.

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić kaže da je veoma zadovoljan posetom predstavnika ovog francuskog grada.

"Saradnja je već uspostavljena u oblasti turizma a danas smo razgovarali i o drugim vidovima saradnje. Veoma je važno što će mladi i deca iz rukometnog kluba i KUD posetiti Francusku. Posle potpisivanja protokola o saradnji očekujem i konkretne razgovore o investicijama-kaže predsednik Vidić.

Grad Pjergit ima 100.000 stanovnika i nalazi se u blizini Pariza. On je industrijski centar tog dela Francuske.

Inače, prva grupa turista iz Francuske trenutno boravi u Prolom banji. To su penzioneri koji su došli na banjsko lečenje.

"Prezadovoljni su ambijentom, uslugom i uslovima u Prolom banji. Sa predstavnikom našeg udruženja penzionera već je dogovoren boravak naših penzionera tokom cele sezone. U svakoj smenii biće po 80 penzionera", kazao je Tuvenel.


#   Kuršumlija   Radoljub Vidić   predsednik opštine
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima