Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad Niš i Vojska razmenili zemljište

rssBookmark and Share

Niš 22.10.2010.

Grad Niš i Vojska razmenili zemljište

Posle osam godina konačno je završena procedura razmene nepokretnosti između Grada Niša i Ministarstva odbrane. To znači da je Grad Niš i zvanično postao vlasnik zemljišta vojnog kompleksa na niškom aerodromu i u kasarni ''Bubanjski heroji''. Ugovor o prenosu prava korišćenja nepokretnosti u državnoj svojini danas su u Gradskoj kući potpisali gradonačelnik Niša Miloš Simonović i direktor Republičke direkcije za imovinu Bratislav Pejković. Na taj način verifikovan je zaključak Vlade o razmeni nepokretnosti.

Vlada Republike Srbije odobrila je razmenu nepokretnosti između Republike Srbije - Ministarstva odbrane i Grada Niša. Na redovnom zasedanju, Vlada Srbije usvojila je zaključak o razmeni nepokretnosti između Ministarstva odbrane Republike Srbije i Grada Niša. Zaključkom se na Grad prenosi zemljište vojnog kompleksa na Aerodromu Niš površine od 170 ha, kao i zemljište u kompleksu kasarne Bubanjski heroji, površine 15 ha. S druge strane, zaključkom se Grad Niš obavezuje da Vojsci Republike Srbije ustupi 32 stana u ul. Majakovski kao i 21 % bruto stambene površine koji će biti izgrađeni na lokaciji Bubanjski heroji, kao i eksproprijacija zemljišta površine 175 ha na lokaciji Gornji Komren za formiranje buduće vojne baze Komren.

Model saradnje Vojske Srbije i Grada Niša reprezentativni je primer saradnje Ministarstva odbrane i lokalnih samouprava, rekao je gradonačelnik Niša i dodao da će posle završene procedure razmene nepokretnosti konačno u punoj meri biti stavljeno u funkciju zemljište na Aerodromu Niš i u kasarni ''Bubanjski heroji''. Grad Niš još jednom će potvrditi svoj primer dobre prakse u saradnji sa Vladom Srbije realizacijom novih projekata konverzije vojne imovine u civilne svrhe, najavljeno je posle potpisivanja.



#   Niš   Miloš Simonović   Vlada Republike Srbije   Gornji Komren   eksproprijacija
@Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima