Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Građani sve manje krše zabranu kretanja, u Srbiji 249 zaraženih koronavirusom

rssBookmark and Share

Niš 24.03.2020. RTS, Južna Srbija Info

Ukupan broj zaraženih koronavirusom u Srbiji iznosi 249. Tri osobe su preminule. Prema preporukama kineskih stručnjaka, širom Srbije, u velikom, broju obaviće se testiranja na Kovid 19.

Foto: Torlak
Foto: Torlak

Kineski stručnjaci su se u ponedeljak sastali sa predstavnicima Vlade Srbije, kao i kriznim štabovima za suzbijanje koronavirusa i za otklanjanje posledica po privredu.

Na jučerašnjoj konferenciji za štampu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je za borbu protiv koronavirusa neophodno da se ostane kući u perodu između 21 i 28 dana.

Nakon konsultacije sa kineskim stručnjacima, Vučić je rekao da se razmišlja o izolovanju deset glavnih beogradskih opština.

U Srbiji je još uvek aktuelan policijski čas, te je stanovnicima zabranjeno da na ulicama budu u periodu od 17 časova do pet ujutru.

Šetnje su dozvoljene samo vlasnicima kućnih ljubimca i to na 20 minuta u periodu od 20 do 21 čas, ne dalje od 200 metara od mesta stanovanja.

Privredna komora Srbije saopštava da je napravljena baza od 4.500 autobusa, različitih prevoznih sredstava iz 195 firmi u 99 gradova koji se stavljaju na raspolaganje za prevoz zaposlenih do posla u vreme vanrednog stanja.

Proteklog dana je oko 250 ljudi prekršilo meru policijskog časa, od kojih je 140 procesuirano i privedeno u tužilaštvo.

Samoizolaciju je u protekla 24 sata prekršilo oko 230 ljudi.


#   Niš   Klinički centar Niš   Aleksandar Vučić   kinezi   Ministarstvo zdravlja   Koronavirus
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima