Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradonačelnici četiri najveća grada u Srbiji po prvi put zajedno u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 12.09.2022. Južna Srbija Info

"Prvim zajedničkim radnim sastankom u Nišu gradonačelnika Beograda, Novog Sada, Kragujevca i Niša kao grada domaćina sa saradnicima, pokrenuli smo novu etapu saradnje od koje će korist imati građani, koja će doprineti ravnomernom regionalnom razvoju i koja će pomoći i mestima iz našeg okruženja da se razvijaju", izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Na inicijativu gradonačelnice Dragane Sotirovski, gradonačelnici četiri najveća grada u Srbiji, Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca, sastali su se danas u Nišu.

U ova četiri grada živo skoro 50 odsto stanovništva naše zemlje.

Ovo je prvi u nizu sastanaka, poručili su gradonačelnik Beograda Šapić, gradonačelnik Novog Sada Vučević i gradonačelnik Kragujevca Dašić.

Kažu da je otvoreno mnogo tema na kojima treba raditi, ali i jedni drugima svojim iskustvima pomagati kada je razvoj lokalne sredine u pitanju.

"Razmenom iskustava i primera dobre prakse cilj nam je da ubrzamo rad naših lokalnih administracija, da građanima obezbedimo kvalitetnu uslugu i da kroz partnersku saradnju sa Vladom Republike Srbije ubrzamo procedure u kojima zajedno učestvujemo sa ministarstvima, republičkim javnim preduzećima i institucijama. Zahvaljujem kolegama, Aleksandru Šapiću, Milošu Vučeviću i Nikoli Dašiću što su podržali inicijativu da se sastanemo i da otvoreno razgovaramo o brojnim temama", kazala je Sotirovski.


#   Niš   Beograd   Kragujevac   Dragana Sotirovski   Novi Sad   Miloš Vučević   Aleksandar Šapić   Nikola Dašić
#GradonacelnicaN @AcaSapic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima