Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradonačelnik Niša obišao radove na vodotokovima

rssBookmark and Share

Niš 04.10.2016.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je danas Velepoljsku reku koja protiče kroz selo Gornja Trnava i radove na čišćenju vodotoka ove reke.

Gradonačelnik Niša obišao radove na vodotokovima

Cilj izvođenja radova je čišćenje korita reka i potoka od nanosa, kao i osiguranje dna i kosina obala, kako bi se stvorili najpovoljniji hidraulički režimi oticanja vode. Time se bitno utiče na povećanje proticajnog profila vodotoka, smanjuje se mogućnost izlivanja i plavljenja naselja i preventivno se deluje radi očuvanja ljudskih života, infrastrukture, stambenih i privrednih objekata.

Gradonačelnik je obišao i radove na atarskom putu Trupale –Popovac. Ove  aktivnosti imaju za cilj poboljšanje uslova pristupa obradivim površinama u atarima sela na teritoriji grada Niša i realizuje se u skladu sa Programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Niša za 2016. godinu.

Zaključen je ugovor o korišćenju sredstava za uređenje (revitalizaciju) poljskih puteva između Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Grada Niša.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine učestvuje u izgradnji ovih puteva sa: 7.691.000,00 bez PDV-a, a Grad Niš je iz budžeta ove godine izdvojio 7.837.930,00 dinara.


#   Niš   Gornja Trnava   Darko Bulatović   Vele Polje   radovi   Trupale   Ministarstvo poljoprivrede   ratarski putevi
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima