Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Luksuzni auto pun zlatnog nakita i sumnjivih satova

rssBookmark and Share

Medveđa 13.10.2020. Južna Srbija Info

Carinici su u saradnji sa policijom 10. oktobra 2020. godine na administrativnom punktu Mutivode u opštini Medveđa sprečili pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita i firmiranih satova u čiju se originalnost sumnja.

Luksuzni auto pun zlatnog nakita i sumnjivih satova

Prekršaj je otkriven u ''audiju Q8'' nemačkih registarskih oznaka koji se iz Nemačke kretao ka AP KiM.

Automobilom je upravljao 47-godišnji nemački državljanin albanske nacionalnosti koji je sa suprugom i detetom krenuo na odmor ka našoj južnoj pokrajini, pošto je rodom iz Prizrena.

Na pitanje službenika, bračni par se izjasno da nemaju ništa da prijave sem ličnih stvari,  nakon čega je usledila detaljna kontrola vozila.

Tokom pregleda u prtljagu putnika, ali i na raznim mestima po automobilu, pronađeno je više komada zlatnog nakita i šest muških satova svetski poznatih marki, čiju originalnost nije bilo moguće potvrditi na licu mesta.

Reč je o dva sata marke ''rolex oyster perpetual'', tri sata marke ''hugo boss'' i jednom satu marke ''calvin klein'' za koje je putnik tvrdio da ih je tokom godina dobijao na poklon za rođendane. Potom je usledio pregled unutrašnjosti automobila, kada je na nekoliko različitih mesta, što je karakteristično za planirano skrivanje, pronađeno dosta raznog zlatnog nakita.

Nakit je bio spakovan u nekoliko kutija i vrećica, a reč je o tri masivne ogrlice, jednom lancu, 6 pari minđuša, 5 narukvica u kombinaciji belog i žutog zlata, kao i četiri prstena sa cirkonima.  Procenjena vrednost neprijavljenog zlatnog nakita i satova upitne originalnosti iznosi preko 1.600.000 dinara.

Kako se radi o putniku sa prebivalištem u Nemačkoj, kod nadležnog Prekršajnog suda u Leskovcu sproveden je hitan postupak čiji je ishod novčana kazna u iznosu od 235.000 dinara, kao i zaštitna mera oduzimanja neprijavljene robe.

Podsećamo putnike da se ličnim nakitom smatra onaj koji se nosi na sebi, međutim ukoliko na sebi ili u prtljagu nosite dosta nakita – dužni ste da ga prijavite. Isto važi i za drugu robu velike vrednosti, poput luksuznih satova. Veoma je važno da takve lične stvari prijavite, jer ukoliko to ne učinite, carinici će veći broj takvih predmeta tretirati kao neprijavljene dragocenosti. Da se ne biste našli u prekršaju, najsigurnije je da prijavite sav nakit i druge dragocenosti koje nosite sa sobom, umesto da se izlažete riziku da vam on bude privremeno ili trajno oduzet.

Komentara: 0


#   Medveđa   carina   krijumčarenje   nakit   zlato   Granični prelaz   administrativna linija   satovi   Mutivode prelaz
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima