Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Baka hoće u zatvor

rssBookmark and Share

09.03.2008. Kurir

Baka hoće u zatvor

Mila Ilić (83) iz Aleksinca ne želi da plati prekršajnu kaznu od 1.000 dinara, čak ni u šest mesečnih rata, već da dva dana odleži u zatvoru. Ona je, inače, kažnjena zato što je sprečila komšije da na međi sa njenim dvorištem podignu zidanu ogradu.

U spisima ovog predmeta navodi se da je baka Mila decembra prošle godine u više navrata sprečavala komšije da podignu zidanu ogradu. Što bi oni ozidali, baka Mila bi to rušila, i tako nekoliko puta. Na kraju je došla i policija i napisala joj prekršajnu prijavu. Saslušano je i šest svedoka. Komšije i majstori su rekli da ih je baka Mila vređala i pretila im sekirom.

"Policajac je bio drzak i bezobrazan i rekao mi je da sednem u kola, da mi udare injekciju i pošalju u Toponicu, u ludnicu! Neću da platim kaznu jer mislim da je nepravedna, a hoću u zatvor i izdržaću ta dva dana. Šta mi mogu" rekla je kroz osmeh pred kamerama niške TV 5 i ostalim novinarima kočoperna baka Mila.

Starešina opštinskog organa za prekršaje u Aleksincu sudija Svetlana Zdravković kaže da je zaprećena kazna za delo koje je Mila Ilić počinila između 10.000 i 30.000 dinara ili do 30 dana zatvora. Međutim, kažnjena je najblažom kaznom od samo hiljadu dinara i pošto je nije platila, krajem februara sledilo je rešenje o dva dana zatvora.

Baka Mila kaže da joj sudsko rešenje o kazni nije uručeno. Međutim, dostavljač rešenja je na koverti napisao: "Odbija da primi rešenje uz psovke"! Baka Milin sin Miroljub Ilić, koji inače radi u Holandiji, ovih dana se nalazi u Aleksincu i podržava stav svoje majke da ne plati kaznu već da ode u zatvor.

"Pre 12 godina PTT me je proglasila mrtvim, došli su i isključili mi telefon. Tada je telefonski priključak bio skupa roba i verovatno se neko drugi bio nameračio na moj broj i priključak. Obratio sam se PTT u Nišu i za dva dana sam ponovo priključen. Ali, ostao mi je nadimak "vampir bez telefona", o čemu su pisale i novine. Izgubio sam sudski proces u kojem sam tražio odštetu" kaže Milin sin Miroljub.


#   policija   baka   Miroljub Ilić   Mila Ilić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima