Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dečak pao sa bedema u školi, teško povređen

rssBookmark and Share

Ostrovica 08.09.2015.

Viktoru Milanoviću (11), učeniku petog razreda OŠ "Dušan Tasković Srećko" u Ostrovici kod Niša pukla je lobanja kada je propao kroz polomljenu školsku ogradu, sa bedema visokog četiri metra.

Dečak pao sa bedema u školi, teško povređen

Nezgoda se dogodila u petak uveče dok se dečak sa bratom i drugovima igrao u školskom dvorištu. Viktor je zadobio teške povrede opasne po život, zbog čega je hitno operisan.

Otac mališana Dalibor za "Informer" kaže da je na dan nesreće bio sa suprugom i sinovima u kući svojih roditelja koja je u neposrednoj blizini škole.

"Oko 19 sati mlađi sin je dotrčao kući i vrisnuo: "Bata je pao sa ograde!". Supruga i ja smo kao bez duše otrčali tamo i zatekli ga kako leži na betonu. Bio je svestan i žalio se da ga mnogo boli glava, kaže otac.

On dodaje da su zvali Hitnu pomoć, ali da im je rečeno da oni nemaju vozilo i da moraju sami da ga dovezu do Niša, koji je od Ostrovice udaljen oko 20 kilometara.

"Dok smo išli ka Nišu, Viktor je pet puta gubio svest. Ponovo smo usput zvali hitnu i objašnjavali da je dete u teškom stanju, da često gubi svest, a oni su uporno govorili da ne mogu da nam pomognu jer nemaju slobodno vozilo, dodaje Dalibor.

On je ogorčen i nebrigom školskih vlasti za decu.

"Šaljemo ih u školu da nešto nauče, a ne da poginu. Ne mogu da shvatim kako su smeli da dozvole da ona ograda toliko propadne da neko dete može da nastrada! Znam da oni skidaju jedno krilo kada im stignu drva da bi ih ubacili u školsko dvorište, ali to može da se uradi i na drugi način", kaže Dalibor.

Dečak Viktor je nakon operacije u stabilnom stanju.


#   Ostrovica   Viktor Milanović   Dušan Tasković Srećko OŠ
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima