Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Domar zlostavljao studentkinju sa invaliditetom

rssBookmark and Share

Niš 07.11.2014. Alo-JužnaSrbija.Info

Protiv Lj. K. (60), domara na Fakultetu umetnosti u Nišu, policija je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je neprimereno dodirivao jednu studentkinju (21) treće godine sa invaliditetom.

Domar zlostavljao studentkinju sa invaliditetom

Incident se desio 30. oktobra, a policiji ga je prijavila majka devojke. Domar je nakon saslušanja osumnjičen za nedozvoljene polne radnje, a krivična prijava podneta je u redovnom postupku.

- Moja ćerka je ostala sama oko 17 časova u učionici za slikanje. Domar joj je prišao sa leđa, uhvatio je rukama i počeo da je dodiruje, miluje i ljubi u obraze. Ona se šokirala i zatražila odmah da je pusti. Srećom, privučen galamom, u učionicu je ušao njen drug koji je bio u susednoj prostoriji i koji je sve video. Upitao ga je šta to radi, a domar je počeo da se pravda kako nije imao loše namere - priča majka studentkinje.

Iste večeri ona je ćerku odvela na Studentsku polikliniku, gde je pregledana i gde su joj dali sedative jer su lekari konstatovali da je preživela veliku traumu. Odatle su otišle pravo u policiju da podnesu prijavu. Majka studentkinje kaže da domaru ovo nije prvi incident.

- Ćerka nam se požalila još u maju da je domar neprimereno prisan sa njom - da je povremeno grli, miluje po kosi, ljubi i štipka za obraze... To potiče još od druge godine studija. Posavetovali smo je da ga izbegava, misleći da će se na tome završiti. Međutim, situacija je kulminirala 30. oktobra. Ona je u strašnom šoku, ne možemo da je smirimo. Ne može da ide na fakultet, jer on i dalje radi - kaže zabrinuta majka.

Dekanica fakulteta Suzana Kostić kaže da je domaru uručila upozorenje pred otkaz i da će biti otpušten potvrdi li se da je prekršio radnu disciplinu.

Domar: Nisam kriv, drugarski sam je milovao po kosi

Domara Lj. K. smo zatekli na njegovom radnom mestu, u hodniku fakulteta.

- Nisam uradio ništa loše. Nije bilo tako kao što se predstavlja. Nekada bih joj stavio ruku na rame ili bih je pomilovao po kosi, drugarski, jer mi draga, ali ništa više od toga. Kada je došla policija pristao sam da dođem i dam izavu. Ispričao sam kako je bilo, ali je ispalo kao da sam kriv, a nisam - kaže Lj. K. kome je do penzije ostalo još tri godine.

Komentara: 0


#   Niš   policija   Fakultet umetnosti   krivična prijava   seksualno zlostavljanje   domar   Suzana Kostić
@


 


[ Dodaj komentar ]