Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Bludni domar dobio samo otkaz i krivičnu prijavu

rssBookmark and Share

22.11.2014.

Dekanka Fakulteta umetnosti u Nišu Suzana Kostić potpisala je rešenje o otkazu domaru Lj. K. (60), protiv koga je policija podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je 30. oktobra neprimereno dodirivao studentkinju (21) sa invaliditetom, treće godine studija.

Niš: Bludni domar dobio samo otkaz i krivičnu prijavu

Kako je ''Alo'' pisao, on je osumnjičen da joj je prišao sa leđa u kabinetu za slikanje, uhvatio je rukama i počeo da je dodiruje, miluje i ljubi u obraze. Osnov za raskid radnog odnosa, ipak, nije bilo pokretanje krivičnog postupka,  jer on nije još okončan, već je u postupku pred komisijom Fakulteta utvrđena teža povreda radne dicipline.

Domar je negirao da se neprimereno ponašao, priznavši da je studentkinju zagrlio ''drugarski" jer mu je ''draga". On je predložio gledanje video-snimka sa kamere koja pokriva samo hodnik (ne i kabinet), pa smo videli da je grlio još dve studentkinje. Njih nije grlio na isti način kao studentkinju u kabinetu za slikanje, ali je svejedno neprimereno da studentkinje dođu na nastavu, a da ih domar grli bilo kako. Mi smo akademska ustanova, akademsko ponašanje je nužno, od domara do dekana - kaže dekanka. Ona dodaje da je najvažnije da se studentkinja posle pauze vratila na nastavu.

Ona je dobar student i divno dete, imaće maksimalnu podršku svih profesora, da nadoknadi propušteno. Morali smo da rešimo ovu situaciju i zbog drugih studenata jer su počeli da napuštaju nastavu ranije kada je on bio u popodnevnoj smeni. Studenti moraju da znaju da su bezbedni na fakultetu, kaže Kostićeva.


#   Fakultet umetnosti   studenti   otkaz   domar   Suzana Kostić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima