Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dragoslav Mišić preživeo masakr: Komšija je hteo sve da nas pobije

rssBookmark and Share

10.04.2016. D.R. Telegraf

- Ja i žena smo se uhvatili sa njim u koštac i oteli mu pušku pre nego što je stigao da je napuni. Da ga nismo sprečili i nas bio pobio - rekao je Dragoslav Mišić

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

.- Da mu nisam oteo pušku sve bi nas pobio. Sa tom namerom je došao kod nas. Ubio mi je majku, teško ranio ćerku, hteo je a ubije i mene i ženu a ne znam zašto – kaže Dragoslav Mišić iz doljevačkog sela Knežica čiju je porodicu napao komšija Goran Ilić (45).

Krvavi pir dogodio se u petak nešto posle 21 čas, a prva na Ilićevoj meti se našla Dragoslavljeva supruga Snežana.

– Spavao sam kada sam čuo suprugu kako vrišti. Istrčao sam napolje i video Gorana kako u jednoj ruci drži nož a drugom je nju uhvatio za vrat. Udario sam ga motkom pa je pobegao, nisam ni sanjao da će se vratiti sa puškom. Pucao je još sa kapije i pogodio moju ćerku Milicu, a zatim i moju majku Desku. Majka je ostala na mestu mrtva, a ćerka mi je sa teškim ranama prebačena u bolnicu. Ja i žena smo se uhvatili sa njim u koštac i oteli mu pušku pre nego što je stigao da je napuni. Da ga nismo sprečili i nas bio pobio – priča Mišić.

Ilić je nakon masakra pobegao, ali su jake policijske snage blokirale selo. Kada je shvatio da će biti uhvaćen, zapalio je kuću u kojoj se sakrio a zatim i u sebe ispalio jedan hitac.

Šta je Gorana nateralo da potegne pušku na svoje komšije, i kako tvrdi Dragoslav, dugogodišnje prijatelje pouzdano se ne zna. Njegov otac Novica tvrdi da je Goran bio nasilan i da je on sa njim imao probleme.

– Nisam dobro živeo sa njim. Bio je nezgodan, naročito kad popije – priča Novica.

Dvadesetosmogodišnja Milica Mišić i dalje se bori za život u niškoj bolnici. Ona je zadobila teške povrede unutrašnjih organa zbog čega je operisana. Telo njene bake Deske prebačeno je na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije a sudsko medicinsko veštačenje biće obavljeno i na telu pokojnog Ilića.


#   požar   ubistvo   komšinica   Knežica   Institut za sudsku medicinu   Deska Mišić   G.I.   Milica Mišić  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima