Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradski većnik Kačar pušten na slobodu

rssBookmark and Share

03.01.2018.

Gradski većnik Branislav Kačar (27) pušten je na slobodu iz pritvora, gde je bio zatvoren zbog sumnje za trgovinu uticajem svoje funkcije.

Gradski većnik Kačar pušten na slobodu

On je viđen 1. januara uveče, u Nišu, kako se slobodno šeta. 

Njemu je posle pritvaranja 12. decembra, Osnovni sud odredio pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svedoke.

Za sada nije poznato na koji je način Kačar na slobodi, odnosno da li je pušten samo za Novu godinu, ili je u pitanju neka druga zakonska procedura po kojoj je na slobodi. U Osnovnom sudu nismo uspeli da dobijemo taj odgovor zbog isključenih telefona jer verovatno ne rade zbog novogodišnjeg praznika.

Iako je poznato da ovaj slučaj nije u nadležnosti policije, oni nezvanično objašnjavaju da pritvor do 30 dana, može trajati i kraće.

Kačar je uhapšen zbog sumnje da je tokom 2017. godine uticao na zaposlenog u Službi za zajedničke poslove Gradske uprave da, tokom sprovođenja postupka javne nabavke za usluge čišćenja zgrada, portira i fizičkih radnika, izmeni uslove u pogledu utvrđenih standarda, kako bi obezbedio povoljnije uslove za jednog od ponuđača.

Sumnja da je u septembru ove godine uticao i na zaposlenog u Sekretarijatu za omladinu i sport da opredeljena sredstva iz budžeta grada, u iznosu od 1.000.000 dinara, namenjena za podsticaj razvoja sporta u jednom niškom omladinskom košarkaškom klubu, tom klubu isplati preko reda, saopštila je tada policija.

U saopštenju policije se navodilo da postoje osnovi sumnje da je nakon toga odgovorno lice tog omladinskog košarkaškog kluba, ugovorom o pozajmici, 890.000,00 prenelo na račun jednog rukometnog kluba iz Niša, iako mu je bila ili mogla biti poznata činjenica da je račun tog kluba u neprekidnoj blokadi računa od kraja 2014. godine.

Ovaj slučaj je značajno uzdrmao grad, a za sada se ne zna da li će Kačar ostati da bavlja tu funkciju. Gradonačelnik Darko Bulatović je jednom rekao da je odgovoran za postupke većnika, ali se u ovom slučaju ogradio, rekavši da ne bi svojim izjavama da utiče na rad pravosuđa.

M.S. Građanin


#   hapšenje   Darko Bulatović   Gradski većnik   javne nabavke   Osnovni sud   Branislav Kačar
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima