Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Državljani Gruzije pokušali da prenesu torbe pune originalnih parfema

rssBookmark and Share

Preševo 25.11.2021. Južna Srbija Info

Logiku onih koji imaju nameru nešto da prokrijumčare nije lako dokučiti. Ponekad, biraju velike i frekventne prelaze, jer smatraju da će u masi putnika lakše proći neopaženo, dok im nekad manji prelazi deluju kao potencijalno ''lakša prepreka''.

Državljani Gruzije pokušali da prenesu torbe pune originalnih parfema

Verovatno su se sa tom namerom 22. novembra 2021. godine, ka prelazu Prohor Pčinjski, uputila i trojica gruzijskih državljana, napunivši prtljag sa preko 70 originalnih parfema.

Na putu ka Gruziji, pokušavajući da nađu najpogodniju rutu za povratak, obišli su gotovo pola Evrope, da bi se na kraju našli na ulazu prelaza Prohor Pčinjski iz pravca Severne Makedonije.

Carinici sa tog prelaza su im postavili uobičajno pitanje da li imaju nešto da prijave, ali su sva trojica putnika iz automobila ''Citroen C5'' francuske registracije, rekla da sa sobom nose samo lični prtljag.

Međutim, tokom detaljnog pregleda prtljaga, utvrđeno je da se u torbama sa ličnim stvarima nalazi i 70 originalnih parfema, toaletnih voda i gelova za tuširanje mnogih poznatih robnih marki (''Gucci'', ''Chanel'' ''Prada'', ''Bvlgari'', ''Burberry'' i dr.), ukupne vrednosti oko 5.500 evra.

Putnici su tada pokušali da opravdaju svoj postupak rekavši da su parfemi namenjeni za poklon porodici i prijateljima u Gruziji, gde se vraćaju iz Francuske u kojoj su bili na privremenom radu.

Podsećamo da prema važećim propisima putnici mogu kao deo svog ličnog prtljaga nositi jedan parfem i jednu toaletnu vodu, a da sve preko toga mora da bude prijavljeno na granici, kao i da količina nikako ne sme da ukazuje na to da je roba namenjena daljoj prodaji.


#   Preševo   Prohor Pčinjski   carina   parfem   Gruzija   Prohor Pčinjski prelaz
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima