Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Hapšenja zbog nelegalnog izdavanja pasoša

rssBookmark and Share

Surdulica 09.05.2011. Izvor: Južne vesti

Srpska policija uhapsila je 24 osobe zbog sumnje da su počinile čitav niz krivičnih dela.

Među privedenima, osim velikog broja službenika Policijske uprave Priština i Niša, nalazi se i veći broj građana sa juga Srbije.

Hapšenja zbog nelegalnog izdavanja pasoša
NIŠ, VRANjE, SURDULICA -U prilično kratkom saopštenju MUP Srbije, navodi se da su oni uhapšeni "zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, primanje mita, zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem".

Slobode su lišeni policajaci Dejan Bogosavljević (43) iz Niša i Valentina Petković (39) iz Vranja. Uhapšen je i Oliver Dinić (44), za koga se u saopštenju MUP navodi da je "šef Službe za građanska stanja Gradske uprave u Nišu". Međutim, iako je Južnim vestima iz nezvaničnih izvora potvrđeno da je Dinić radnik gradske uprave, prema podacima sa sajta Grada Niša on ne obavlja funkciju koju navodi MUP, a portparol gradonačelnika nije odgovarao na telefonske pozive.

Uhapšeni su i Zoran (52) i Slavica Trajković (50) iz sela Zagužanje u opštini Surdulica, Gorica Marković (56) iz Niške Banje i Sanja Mitić (42) iz Niša.

Policija navodi da postoje osnovi sumnje da je jedan od uhapšenih policajaca iz Prištine u periodu od kraja 2009. do oktobra 2010. godine, bio organizator grupe gore navedenih građana, koja je nezakonito pribavljala nove, biometrijske lične karte i pasoše građanima sa teritorije Kosova.


#   Surdulica   zloupotreba službenog položaja   lične karte
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima