Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Horor: Voz udario decu na pružnom prelazu

rssBookmark and Share

Vranje 14.04.2014. RTS, Tanjug

Dva dečaka povređena su na pružnom prelazu kod Lepenice, u blizini Vladičinog Hana. Deca prebačena u KC Niš, u stabilnom su stanju

Horor: Voz udario decu na pružnom prelazu

Na pružnom prelazu kod sela Lepenice, u blizini Vladičinog Hana, oko 11h povređena su braća, dečaci od jedne i po i tri godine.

Vranjska policija saopštava da su dva dečaka stradala tako što ih je udario brzi voz koji saobraća na relaciji Skoplje - Beograd. Kako se navodi u saopštenju, voz je prednjim delom udario decu.

Uviđaj su obavili zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu i policijski službenici Policijske stanice u Vladičinom Hanu.

Prema rečima dr Saše Stankovića, direktora Doma zdravlja u Vladičinom Hanu, dečaci su u teškom stanju primljeni u Službu hitne pomoći, a potom prebačeni u niški Klinički centar.

RTS prenosi da su deca, prema rečima očevidaca, stajala pored pruge kad je voz, koji je išao od Preševa ka Nišu, počeo da usporava.

Jedan dečak životno ugrožen.

Dvogodišnje i trogodišnje dete relativno su stabilnog zdravstvenog stanja posle povreda zadobijenih kada su usled vazdušnog pritiska koji stvara voz pri prolasku odbačena sa mesta u blizini pruge, rekao je danas direktor Klinike za neurohirurgiju u Nišu prof dr Nebojša Stojanović.

Dvogodišnje dete je zadobilo prelom lobanje, došlo je do prodora vazduha, ima otok mozga i lica i nalazi se na Klinici za neurohirurgiju, rekao je Stojanović.

Drugo dete se, prema njegovim rečima, posle pregleda na Klinici za neurohirurgiju, nalazi na Dečjoj hirurgiji i ima povrede glave, prelom rebara i prodor vazduha u pluća.

Njihovo zdravstveno stanje je pod stalnim nadzorom lekara, dodao je Stojanović.


#   Vranje   Dom zdravlja   Klinički centar Niš   policija   Hitna pomoć   Vladičin Han   deca   voz   Klinički centar   životno ugrožen   Nebojša Stojanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima