Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Istraga povodom napada na gej mladića još nije otvorena

rssBookmark and Share

Kuršumlija 27.02.2014. JužnaSrbija.Info

Istražnom sudiji u Kuršumliji još uvek nije stigao predmet iz policije o napadu na člana Gej-strejt alijanse Stefana Radovića (21) iz Kuršumlije, rečeno je danas u tom sudu.

Istraga povodom napada na gej mladića još nije otvorena

I pored lekarskog izveštaja, na kome se doktorka Doma zdravlja u Kuršumliji dr Nadica Deljanin, koja je Radoviću prva i ukazala pomoć izjasnila o povredama koje je prilikom napada zadobio, tužilaštvo još uvek nije pokrenulo postupak jer do njih ni nakon sedam dana od napada huligana nije stigao predmet iz policije o ovom incidentu.

Član Gej-strejt alijanse Stefan Radović iz Kuršumlije, koji se javno deklarisao kao homoseksualac, napadnut i povređen u petak 21. februara u svom gradu.

Njega su, kako je kazao policiji, tri mlađe osobe presrele i vređale zbog seksualne orijentacije i rodnog identiteta, a potom je jedan od njih prišao i pesnicom ga udario u predelu vrata.

Za to vreme, kako je rekao, ostali su ga vređali, nazivali pogrdnim rečima, a onda pobegli, govoreći da se ne boje policije, jer imaju veze i da ih slobodno prijavi.

Radoviću je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Kuršumliji, a policiju je o incidentu obavestila dr Nadica Deljanin, odmah pošto je Radoviću ukazala pomoć.

I ako je tada medijima rečeno da je o incidentu obavešten istražni sudija, to zvanično nije učinjeno ni sedam dana nakon napad.

 


#   Kuršumlija   Dom zdravlja   Nadica Deljanin   Stefan Radović   sud   nasilje   Tužilaštvo   huligani   istražni sudija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima