Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izašao na vikend iz "Toponice", pa napao Hitnu pomoć

rssBookmark and Share

Kruševac 11.03.2016.

Nervni bolesnik D.M. (33) fizički je napao radnike Hitne pomoći i Opšte bolnice samo nekoliko sati nakon što je otpušten iz bolnice u Toponici.

Izašao na vikend iz "Toponice", pa napao Hitnu pomoć

- U 13.50 primili smo poziv od žene koja je uspaničeno tvrdila da je njen sin u autobusu, da dolazi iz Niša i da mu je jako loše. Naša ekipa je odmah otišla na autobusku stanicu gde su ga preuzeli ali je posle nekoliko stotina metara počeo da pljuje, skače po sanitetu, gura medicinsku sestru i doktorku. Nekako su, uz pomoć vozača, uspele da ga smire i dovezu do kruga bolnice – pričaju u Službi hitne pomoći.

Prilikom prijavljivanja slučaja majka pacijenta D.M. nije obavestila lekare da je njen sin samo nekoliko sati ranije otpušten sa lečenja u Psihijatrijskoj bolnici u Toponici na vikend.

Po dolasku u krug Opšte bolnice, ispred zgrade u kojoj se nalazi Odeljenje psihijatrije, D.M. je, bez ikakvog razloga počeo da udara sve oko sebe.

- Momku koji radi na recepciji i koji ima ozbiljne problem sa vidom je naneo lakše povrede udarcima pesnicom. Udarao je sve oko sebe. Nekoliko minuta je bilo potrebno da ga smire. – kaže jedan od očevidaca.

Nakon incidenta D.M. je hitno vraćen u Psihijatrijsku bolnicu u Toponici, dok su neki od zdravstvenih radnika, koji su bili žrtve napada, uzeli bolovanje zbog stresa.

- Svaki napad na radnike Doma zdravlja na radnom mestu osuđujemo. Na svu sreću , ovaj se završio bez većih posledica po radnike SHMP. Obaveštena je policija i zdravstvena inspekcija kao i Ministarstva zdravlja. Pre 15 dana, na sastanku sa načelnikom Policijske uprave Kruševac, dogovoreno je da policijske patrole svakodnevno obilaze zdravstvene službe Doma zdravlja, a posebno SHMP gde su napadi i konflikti najčešći – kaže Vesna Stević Gajić, direktorka Doma zdravlja Kruševac.

Medicinski radnici u Kruševcu rade u stalnom strahu jer ovo nije prvi slučaj da pacijenti napadaju medicinske sestre i lekare. Novembra 2014. godine tehničaru Ljubi Raičeviću, dvojica mladića su slomila nos.

Ono što mnogima nije jasno kako je D.M. mogao da bude otpušten na vikend kod kuće. Januara prošle godine iz Psihijatrijske bolnice je na vikend otpušten Živorad Đokić koji je posle nekoliko sati provedenih u krugu porodice ubio suprugu Violetu, a potom skočio kroz prozor i izvršio samoubistvo.

Izvor: Alo


#   Kruševac   policija   Hitna pomoć   medicinske sestre   nasilje   pacijent   Specijalna psihijatrijska bolnica Gornja Toponica   D.M.
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima