Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

“Kako mi je dečak (15) ubio ženu i molio da ga ne prijavim“

rssBookmark and Share

29.12.2013. Telegraf

Nišlijku Vojislavu Ljubenović (73) pregazio je petnestogodišnjak N. P. vozeći očev “daevu“ naočigled supruga Ilije. Nesrećni starac Ilija ističe da ga je dečak, dok je starica bila pod točkovima njegovog vozila, molio da ne zove policiju kako mu ne bi zabranili da vozi.

“Kako mi je dečak (15) ubio ženu i molio da ga ne prijavim“

Tragedija se dogodila u dvorištu stambenog bloka u ulici Dragiše Cvetkovića, gde je stan bračnog para Ljubenović.

- Vraćali smo se kupovine namirnica, jer je Vojislava želela da lepo proslavimo Novu godinu. Već smo skoro stigli do naše zgrade, kada se to vozilo pojavilo i krenulo ka nama kao da je iz puške ispaljeno. Prvo je mene udarilo, od siline mi je ispala kesa sa nekim flašama. Okrenuo sam da vidim šta je sa Vojislavom i ugledao je ispod vozila. Bila je sva slomljena, a glava joj je bila krvava, odmah mi je bilo jasno da je mrtva. Taj dečak je istrčao iz kola i kazao mi “nemoj da zoveš policiju, uzeće mi kola, neće mi dati više da vozim”. Ostao sam bez reči, nisam mogao da shvatim da mu je to bilo jedino važno bez obzira što je usmrtio moju suprugu - opisuje nesreću Ilija .

Ljubenovići su u braku bili 52 godine. Živeli su sami, jer imaju samo jednu kćer koja radi na londonskom aerodromu Hitrou.

- Lepo smo živeli, Vojislava je radila u banci, a ja u nekadašnjoj Službi društvenog knjigovodstva, pa smo imali i pristojne penzije. Moja žena mi je bila sve, imam ugrađen pesmejker, ona mi je bila oslonac. Šta ću sad bez nje, sada mi je krivo što i mene taj manijak nije pregazio - ističe očajni čovek.

Ilija dodaje da je ogorčen što su roditelji maloletniku dozvolili da upravlja kolima.

- Oni su odgovorni za njegovo ponašanje. Otac tog dečaka mi se javljao, želeo je da dođe da mi se izvini. Rekao sam mu da ne dolazi, njegovo izvinjenje mi neće vratiti suprugu - kaže Ilija.

U niškoj Policijskoj upravi je saopšteno da je dečak nakon saslušanja pušten na slobodu. Kako se radi o mlađem maloletniku, prema njemu se ne mogu primeniti krivične sankcije već vaspitne mere koje uključuju ukor, pojačan nadzor ali i boravak u vaspitno popravnom domu.


#   saobraćaj   saobraćajna nezgoda   maloletnik   dete
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima