Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Malverzacije i mito tokom rekonstrukcije škole u Preševu

rssBookmark and Share

Preševo 02.03.2020. Južna Srbija Info

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu i Bezbednosno-informativnom agencijom uhapsili su pet osoba, od kojih se tri sumnjiče da su izvršile krivično delo trgovina uticajem, jedna za primanje mita, a jedna osoba za davanje mita.

Malverzacije i mito tokom rekonstrukcije škole u Preševu

Uhapšen je M. K. (1978), nadzorni organ Saobraćajnog instituta CIP Beograd zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita, dok su N. R. (1970) zaposlen u Saobraćajnom institutu CIP Beograd, Z. Lj. (1968) odgovorno lice radnje „Elektro tim AMZ“ i T. R. (1972) uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Takođe, A. S. (1979), odgovorno lice firme „Vijator“ d.o.o iz Preševa, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita.

Sumnja se da je N. R, koristeći službeni položaj uticao na M. K. da potpiše dokumente o izvedenim radovima u jednoj osnovnoj školi u Preševu, iako nisu bili u skladu sa projektom i izvedenim stanjem na terenu.

Takođe, sumnja se da su N. R. i M. K. od izvođača radova A. S. zahtevali i primili 1.200.000 dinara, koji je zatim, po osnovu  fiktivne fakture sa računa svoje firme, platio iznos na račun radnje „Elektro tim AM3“.

Potom je, kako se sumnja, Z. Lj. podigla taj novac i zadržala za sebe oko 60.000 dinara, dok je ostatak novca predala N. R. i T. R. koji su iznos podelili sa M. K.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.


#   škole   Preševo   MUP RS   mito   Tužilaštvo za borbu protiv korupcije   M.K.   Saobraćajni institut CIP   trgovina uticajem   Elektro tim AMZ
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima