Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Marić: Gašenje požara otežano zbog nepristupačnog terena i vetra koji menja pravac

rssBookmark and Share

Stara planina 29.10.2019. Južna Srbija Info

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da je zbog nepristupačnog terena i vetra koji menja pravac gašenje požara na Staroj planini otežano zbog čega je ruskom Ministarstvu za vanredne situacije upućena molba za angažovanje aviona „Iljušin 76“.

Marić: Gašenje požara otežano zbog nepristupačnog terena i vetra koji menja pravac

„Očekujem da u narednih par dana letilica bude ovde i to bi značajno rasteretilo rad ljudi na terenu s obzirom na to da je reč o avionu koji nosi 42 tone vode i može da dejstvuje na najnepristupačnijim delovima Stare planine“, rekao je Marić.

On je ukazao da je situacija na Staroj planini danas nešto povoljnija imajući u vidu da vetar duva u pravcu Bugarske i da će se nakon što helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova obavi izviđanje, odlučiti da li je moguće požar gasiti iz vazduha.

„Na gašenju požara angažovano je više od 200 ljudi. Očekuju se naleti helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova radi izviđanja, a pošto su uslovi danas povoljniji očekujem da će se i na Staroj planini požar gasiti iz vazduha“, naveo je Marić i dodao da svi angažovani daju sve od sebe da se požar stavi pod kontrolu.

Govoreći o situaciji u Pčinjskom okrugu, Marić je naveo da su na toj teritoriji aktivna četiri požara, da nisu ugrožena naseljena mesta i da nema opasnosti po živote ljudi.

„Na gašenju požara u Pčinjskom okrugu angažovana su tri helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova“, rekao je Marić i dodao da je situacija danas znatno bolja.


#   Stara planina   požar   MUP RS   žandarmerija   vatrogasci   Predrag Marić   vetar   sektor za vanredne situacije   spasilačko vatrogasne službe
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima