Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na Gradini zaplenjen zlatni nakit vredan gotovo 23 hiljade evra (FOTO)

rssBookmark and Share

Gradina 16.08.2021. Južna Srbija Info

Carinici su, u saradnji sa policijom, 13. avgusta 2021. godine na graničnom prelazu Gradina, otkrili i zaplenili neprijavljen zlatni nakit čija je ukupna vrednost procenjena na iznos od gotovo 23.000 evra.

Na Gradini zaplenjen zlatni nakit vredan gotovo 23 hiljade evra (FOTO)

Nakit je otkriven na ulazu u Srbiju, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao automobil ''Opel Vivaro'' nemačkih registarskih oznaka kojim je sedam putnika putovalo iz Bugarske ka Nemačkoj.

slika 2

Vozilom je upravljao 38-godišnji bugarski državljanin, čija je supruga bila među putnicima.

Nakon što su na pitanje službenika svi odgovorili da nemaju ništa da prijave, usledila je detaljna kontrola koja je to demantovala.

slika 3

Naime, u torbi koja se nalazila iza vozačevog sedišta, za koju se kao vlasnik prijavila vozačeva supruga, među ličnim stvarima, otkriveno je i 760 grama neprijavljenog zlatnog nakita spakovanog u više plastičnih kesica.

slika 4

Najviše je bilo prstenja – čak 18 komada, potom 16 zlatnih narukvica, 5 pari minđuša, 2 priveveska za kosu, 5 ogrlica, nekoliko narukvica i jedna ogrlica od veštačkih materijala sa detaljima od zlata, ali i jedna pletena ogrlica sa dukatima teška čak 266 grama.

slika 5

Nakon otkrivanja neprijavljenog zlatnog nakita, vozačeva supruga je izjavila da je reč o porodičnom nakitu, što svakako ne može biti razlog za neprijavu. Dobro je poznato su dragocenosti vrsta prenosivih sredstava plaćanja, te da se kao takvi, jednako kao i novac u gotovini, moraju prijaviti pri prelasku granice.

 

slika 6Foto Uprava carina Republike Srbije

Neprijavljivanje većih količina nakita i drugih dragocenosti, povlači sa sobom rizik da vam on bude privremeno ili trajno oduzet. Istovremeno, kao što se to dogodilo u ovom slučaju, rizikujete da vam i automobil bude zadržan, ukoliko vrednost otkrivenih dragocenosti prelazi jednu trećinu vrednosti vozila u kome su krijumčarene.


#   Gradina   carina   zlato   Granični prelaz   zlatan nakit
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima