Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Privedeni medijski radnici

rssBookmark and Share

Niš 12.08.2015. NTV, Južna Srbija Info

Preko stotinak Meraklija, navijača niškog Radničkog, moralnom podrškom igračima na sinoćnom treningu, ali i krstarenjem automobilima po centru grada podržalo je svoj klub i javno pozvalo Nišlije da večeras budu u što većem broju na tribinama.

Niš: Privedeni medijski radnici

Skup je prošao bez incidenata navijača, ali je policija nakon toga privela trojicu niških medijskih radnika i nakon tročasovnog „infromativnog“ razgovora ih pustila.

Najverniji navijači koji bodre „Real sa Nišave“ sinoć oko 20 sati prvo su posetili trening fudbalera na Čairu, i sa svoje, južne tribine pružili im podršku za predstojeći meč sa ekipom „Voždovac“ iz Beograda.

Nakon pozdrava, sa stadiona je krenula kolona od dvadesetak automobila iz kojih su vijorile navijačke zastave, barjaci i parole kojima Meraklije poručuju svojim sugrađanima da ceo Niš treba da bodri svoj klub. Nakon vožnje glavnim niškim bulevarima, kolona se zaustavila u centru grada kod TC Kalča, a cela „akcija“ navijača, protekla je bez ijednog incidenta sa policijom.

Međutim neposredno nakon završetka defilea Tročlana novinarska ekipa koja je bila deo karavana Meraklija, privedena je na skoro trosatni informativni. Privedeni su producent filma o FK „Radnički“, vlasnik agencije „Sinopsis“, Miodrag Miljković, odgovorni urednik portala „Građanin“, Marko Smiljković i snimatelj Niške televizije, Aleksandar Dimitrijević.

Oni su iz u Ulice 7. juli sa vozilima policije i Žandarmnerije sprovedeni u SUP oko 10 sati. Nikakve primene sile nije bilo, ni oduzimanja mobilnih telefona ili skupe foto-opreme, ali je i inspektorima bilo malo čudno što su oni privedeni jer su i u policiji kazali da nema nikakvih elemenata prekršajnog ili krivičnog dela ove trojice medijskih radnika, osim što Smiljković nije imao ličnu kartu kod sebe pa nije mogao da je pokaže organima reda, što i nije imalo veze sa događajem.


#   Niš   policija   navijači   Radnički FK   novinari   Meraklije   TC Kalča   informativni razgovor   Miodrag Miljković   Marko Smiljković   Aleksandar Dimitrijević
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima