Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ovo je mladić koji je izrešetao oca iz karabina (foto)

rssBookmark and Share

Svrljig 08.06.2014. Kurir

Pogledajte kako izgleda Ivan Spalović (26) iz Bora koji uhapšen zbog sumnje da je u selu Lozan kod Svrljiga iz lovačkog karabina ubio oca Ljubišu (50)

Ovo je mladić koji je izrešetao oca iz karabina (foto)

Tragedija se dogodila u 5.50 u selu Lozan, nedaleko od porodične kuće Spalovića, u koju je Ljubiša sa sinom, snajom i unukom prethodne večeri došao iz Bora.

- Nisam želeo da ga ubijem. Reč je o nesrećnom slučaju. Pucali smo iznad kuće i desila se nesreća - izjavio je, kako nezvanično saznajemo, nakon hapšenja Spalović.
Prema prvim informacijama, otac i sin su rano ujutru izašli da pucaju iz puške, kao i više puta do tada. Navodno su hteli da vežbaju za lov. Međutim, posle nekoliko pucnjeva Ivan je dotrčao do kuće i probudio ukućane, baba Stanu, suprugu Milicu i ćerkicu.

Tražila ga Žandarmerija

- Svi su otrčali u šumu, gde je Ljubiša ležao u lokvi krvi. Kako je davao znake života, pokušali su da ga donesu do kuće, ali je bio pretežak, pa su ga jedva dovukli do kuće rođaka u zajedničkom dvorištu. Ivan je Ljubišu ubacio u „nisan“ i sa suprugom ga odvezao u Dom zdravlja u Svrljig. Zašto je posle toga pobegao, ne znam - kaže jedan od komšija Spalovićevih.

Po dolasku u Dom zdravlja, Spalović je ostavio suprugu i oca na izdisaju, okrenuo kola i krenuo nazad u selo. Međutim, na pola puta od Svrljiga, petnaestak kilometara do Lozana, izgubio je kontrolu nad kolima, izleteo iz krivine i sleteo u potok sa oko pet metara visine. Srećom po njega, izašao je bez ogrebotine. Pešice je nastavio do sela, a kad je stigao do kuće, uzeo je dve flaše vode, napunio ranac hranom i otišao. To je stvorilo sumnju da je u bekstvu, da je opasan i naoružan.

Lekari Doma zdravlja u međuvremenu su obavestili policiju, pa je za osumnjičenim organizovana potraga. Alarmiran je odred Žandarmerije u Nišu i pokrenuta je široka potraga po obroncima Zelenog vrha. Oko 14 časova Spalović je uhapšen, ali ne u planini, već nedaleko od mesta gde je sleteo automobilom.

Uhapšen u taksiju

- Osumnjičeni je uhapšen u taksiju. Naime, Spalović je, nakon što je uzeo stvari iz kuće u Lozanu, pozvao taksi i uputio se u Svrljig. Navodno je hteo da se vrati u taj grad, a ne da beži. Policija je uočila taksi i zaustavila ga. Postojala je dojava opasnost da je Spalović naoružan, ali on nije imao oružje i nije pružao otpor pri hapšenju - navodi izvor Kurira.
Policija je sprovela osumnjičenog na mesto zločina, gde je u prisustvu tužioca obavljen uviđaj. Spalović je i na uviđaju ponovio da je oca ubio slučajno, ali će to biti utvrđeno tokom istrage.

Meštani Lozana
IVAN JE NARKOMAN

U selu Lozan pričaju da je Ivan narkoman.
- To svi znaju. Otac Ljubiša je radio u inostranstvu, slao mu je pare, pa je mogao da kupuje drogu u Boru, gde je živeo. U selu su ljudi zazirali od njega. Njegova baba Stana nas je plašila pričajući nam da je opasan, da je bio specijalac u vojsci - priča jedan od komšija u Lozanu.

Obdukcija
PET RANA NA TELU

Kako saznajemo, na telu ubijenog Ljubiše uočeno je pet ulaznih rana koje su, kako se pretpostavlja, nanete kuglicama iz lovačkog karabina. Nema izlaznih rana, pa će kalibar i poreklo projektila biti utvrđeni posle obdukcije.


#   Dom zdravlja   policija   Svrljig   ubistvo   karabin
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima