Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pokušaj silovanja i više od deset krivičnih dela

rssBookmark and Share

Niš 05.12.2018. Južna Srbija Info

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su P.V. (2000) iz Leskovca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo silovanje u pokušaju, šest teških krađa, dve krađe i pet krivičnih dela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Pokušaj silovanja i više od deset krivičnih dela

Sumnja se da je P.V. krajem novembra u ranim jutarnjim satima u liftu stambene zgrade u centru grada, uz pretnju nožem pokušao da siluje dvadesettrogodišnju devojku iz Niša, ali je ona uspela da pozove pomoć nakon čega je on polomio staklo na liftu i pobegao. Tom prilikom devojka je lakše povređena.

On se sumnjiči i da je, od sredine novembra do početka decembra ove godine, na teritoriji Niša i okoline, obijao razne trgovinske objekte iz kojih je krao novac. Sumnja se da je na automobilima „reno 5“ i „fijat uno“ niških registarskih oznaka polomio staklo na vozačevim vratima i ključem koji je našao startovao vozilo i koristio ga, kao i da je iz dvorišta u selu Malošište i naselju "21. maj" ukrao dva bicikla.

Takođe, on se tereti i da je, koristeći trenutak nepažnje vlasnika vozila ključem koji je zatekao u bravi startovao automobile marke „opel kadet“, „opel astra“, „ford orion“, „opel korsa“ i opel vektra“ i udaljavao se u nepoznatom pravcu.

Na ovaj način je, kako se sumnja, vlasnike vozila i objekata oštetio za oko 900.000  dinara.

P.V. je uhapšen dok je upravljao ukradenim vozilom marke „mazda“ leskovačkih  registarskih  oznaka.

Policija  je sva vozila i bicikle pronašla i vratila vlasnicima.

Po nalogu nadležnog tužioca, P.V. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužilaštvu u Nišu.


#   Niš   Leskovac   krađa   silovanje   razbojništvo   Malošište   PU Niš   1. maj   stambene zgrade   pokušaj silovanja   P.V.
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima