Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Porodilja iz Vlasotinca, nakon prijema iz leskovačke bolnice, preminula u UKC Niš

rssBookmark and Share

Niš 01.03.2024. Južna Srbija Info

28. februara 2024. godine u 15.34 časova, Vlasotinčanka D. L. stara 31 godinu iz Opšte bolnice Leskovac primljena je hitno na Kliniku za ginekologiju u Nišu zbog sumnje na krvarenje u trbuhu nakon prethodno obavljenog carskog reza. Stanje pacijentkinje je bilo izuzetno teško već pri prijemu.

Foto: Kiki
Foto: Kiki

Nakon detaljnog kliničkog i ultrazvučnog pregleda, pacijentkinja je prebačena u jedinicu intenzivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Hitni postupci laboratorijske obrade, reanimacije i pripreme za hirurški zahvat su odmah započeti u cilju spašavanja njenog života.

Nažalost, uprkos brzoj i efikasnoj reakciji medicinskog osoblja, 29. februara u jutarnjim satima 6:50 časova, pacijentkinja je preminula, saopšteno je iz UKC Niš.

Direktor leskovačke bolnice, Nebojša Dimitrijević, izjavio je za medije da je pacijentkinja, nakon porođaja, neprestano krvarila, te je juče ujutru prebačena u Niš. Dodatno, trudnoća je vođena u Vlasotincu, a ovo je bio prvi porođaj za pacijentkinju.

 


#   Niš   Leskovac   Vlasotince   porodilje   smrt   Ginekološko akušerska klinika   Opšta bolnica Leskovac   Univerzitetski klinički centar niš
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima