Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predao se brat predsednika opštine Doljevac

rssBookmark and Share

Doljevac 19.09.2014. Blic

Policiji u Nišu danas se predao Z. Lj.(45) iz Pukovca koji je bio u bekstvu od 9. aprila ove godine, saopšteno je iz Policijske uprave. Poternica za njim raspisana je 27. maja.

Predao se brat predsednika opštine Doljevac

Sumnja se da je Z. Lj. sa još 11 osoba izvršio krivična dela zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja službenih isprava i zloupotrebe odgovornog lica čime su oštetili budzet Republike Srbije i opštine Doljevac za više od 40 miliona dinara, navode iz policije.

Osumnjičeni je, kako se dodaje, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu sproveden u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda.

Kako prenosi “Blic”, u pitanju je Zoran Ljubić, vlasnik i direktor preduzeća “Vodogradnja”, brat predsednika opštine Doljevac, Gorana Ljubića Međarca.

Zoran Ljubić sumnjiči se, između ostalog, da je oštetio republički budžet za 2,56 miliona dinara jer od 2008. do 2012. godine “Vodogradnja” nije uplatila vodoprivrednu taksu za izvađeni šljunak iz Južne Morave. Takođe, sporno je i neplaćanje 16,5 miliona dinara poreza na kapitalnu dobit.

 


#   Doljevac   Goran Ljubić   Zoran Ljubić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima