Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prijave zbog pogibije zidara

rssBookmark and Share

30.04.2014. Blic

Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu podneta je krivična prijava protiv Nišlija Branka Petrova (60) i Zorana Lazarevića (54) zbog sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje opasnosti neobezbeđivanjem mera zaštite na radu.

Prijave zbog pogibije zidara

Petrov, vlasnik građevinske firme "Graditelj 018" i Lazarević vlasnik PR "Lazarević Zoran“ nisu poštovali odredbe Zakona o bezbednosti i zdravlja na radu prilikom izgradnje zgrade u Jablaničkoj ulici br.23 a u Nišu.

Na tom gradilištu 15. marta ove godine pao je zidar Ranđel Sotirov (76) iz Niša, zadovio prelom lobanje, povrede kičme, rebara... Od teških povreda zidar je preminuo mesec dana kasnije. Petrov i Lazarević nisu prijavili izvođenje radova Odeljenju inspekcije rada u Nišu pre početka izgradnje nego 20. marta, odnosno nekoliko dana posle tragičnog događaja.

Protiv Petrova, Lazarevića i Zorana B. (58) iz Niša podneta je krivična prijava i zbog sumnje da su gradili bez građevinske dozvole. Petrov i Lazarević su sklopili ugovor sa preduzećem „ Urban 018“ , vlasnika Zorana B. I umesto krova na zgradi u Jablaničkoj ulici izgradili su još jedan sprat, koji se ne nalazi u građevinskoj dozvoli.

Policija je podnela krivičnu prijavu i Mariji J.(53) iz Niša, radnice Uprave za imovinu i inspekcijske poslove Niša, jer prilikom ispekcije 12. marta nije zatvorila deo gradilišta u Jablaničkoj ulici jer investitor nije imao dozvolu za izgradnju. Ona nije postavila posebne trake sa natpisom „ zatvoreno gradilište“.

Porodica poginulog zidara tvrdila je da je Petrov od njih tražio da kažu policiji da je Sotirov pao sa balkona svoje kuće u Aleksinačkoj ulici i da im je za to nudio 10.000 evra. Petrov je demantovao da je rekao porodici da lažu policiju, i optužio zidarevog sina Bobana da mu je prvo tražio 70.000, a onda 50.00 evra za očeve povrede.


#   krivična prijava       Osnovno javno tužilaštvo   firma
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima