Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ranac u gepeku pun zlatnog nakita, vrednosti 800 hiljada dinara

rssBookmark and Share

Gradina 07.10.2018. Južna srbija Info

Carinici su pred početak vikenda, na ulazu graničnog prelaza Gradina, sprečili krijumčarenje zlatnog nakita vrednosti gotovo 800.000 dinara koji je putnik krio u rancu.

Ranac u gepeku pun zlatnog nakita, vrednosti 800 hiljada dinara

Prekršaj je otkriven u „mercedesu“ nemačkih registarskih oznaka kojim je iz svoje matične zemlje ka Hamburgu u Nemačkoj putovao nemački državljanin turskog porekla u društvu saputnika iz Turske.

Kada su pristigli na granični prelaz, putnici su se uputili ka zelenom kontrolnom prelazu, čime su stavili do znanja da nemaju ništa da prijave.

Takođe, na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da deklarišu, dali su odričan odgovor, rekavši da nemaju ništa osim ličnih stvari.

Ipak, detaljan pregled automobila pokazao je suprotno, kada su carinski službenici u gepeku pronašli ranac iza ostalih torbi i u njemu sakrivenu robu.

Reč je o više od 320 grama zlatnog nakita, najviše prstenja, zatim minđuša, lančića i narukvica, od kojih je jedan deo bio upakovan u ukrasne kutijice, a drugi kesu oblepljenu selotejp trakom.

Kao vlasnik krijumčarenog nakita prijavio se vozač, a zaplenjena roba je do okončanja prekršajnog postupka smeštena u dimitrovgradsku carinarnicu.


#   Gradina   carina   krijumčarenje   zlato   Granični prelaz
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima