Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Roditelji oprez: Pokušaj otmice dečaka u Vranju

rssBookmark and Share

07.11.2013. Autor: Ag.

Porodica Krstić iz Vranja od subote živi u velikom strahu. Biljana Krstić, dečakova majka, tvrdi da je neko pokušao da kidnapuje njihovog sina. Razlog za to, kako kaže, nema, ali strah je ostao.

Roditelji oprez: Pokušaj otmice dečaka u Vranju

"U subotu negde oko 18 sati, moji roditelji su nam bili u gostima. Moja majka je detetu dala novac da ode do obližnje prodavnice i kupi slatkiše. Dečak je otišao i u povratku na stepenicama razgovarao sa jednim drugom. Međutim, kada je krenuo ka našoj kući pored njega se zaustavio crni automobil", ispričala je za "Novosti" Biljana Krstić.

Prema njenim rečima, kako je njen sin ispričao ukućanima i policiji, reč je o crnom automobilu sa zatamnjenim staklima francuskih registarskih oznaka.

"On nam je podrobno opisao vozača, suvozača i još dvojicu putnika iz automobila.Vozilo se zaustavilo pored njega i nepoznati ljudi su ga pozvali da uđe u automobil "kako bi ga odvezli do kuće". Na zadnjem sedištu, prema detetovim rečima, bili su stranci, dok su vozač i suvozač na srpskom ubeđivali dečaka da uđe u automobil i nudili mu slatkiše. Dete se uznemirilo, jer nikoga u tom trenutku nije bilo u Ulici Milentija Popovića, gde se prodavnica nalazi. Srećom, u kritičnom momentu naišla je jedna komšinica, pa je mali krenuo za njom, a automobil se žurno udaljio", priča Biljana.

"Rekli su da će sa nama razgovarati inspektori, ali još niko nije došao. Moje dete je vidno uplašeno. Ne sme da ostane sam u kući, a s druge strane, u našem mirnom naselju, svi su prilično uznemireni pojavom ovog automobila", kaže Biljana.

Ona priznaje da ne postoji razlog zašto bi neko naudio njenoj deci, jer su kako navodi "jedna normalna i prosečna porodica", koja nikom ništa ne duguje, niti se bilo kome u nečemu zamerila.

Načelnik policijske uprave u Vranju Slađan Velinović kaže za da je upoznat sa slučajem i da je policija napravila službenu zabelešku, razgovarala sa ocem deteta i "pročešljala" teren detaljno, ali sumnjivi automobil nije pronađen u ovom kraju.

"U svakom slučaju, predmet za nas nije zatvoren, radićemo na njemu i proslediti podatke tužilaštvu", kaže Velinović.


#   policija   Slađan Velinović   roditelji   Biljana Krstić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima