Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Maloletni ubica pušten iz zatvora

rssBookmark and Share

17.01.2015. Kurir, Južna Srbija Info

Šesnaestogodišnji Nišlija I. S., okrivljen da je u maju prošle godine sa više uboda nožem ubio Nenada Jovanovića (19), juče je izašao iz Kazneno-popravnog zavoda jer je istekao zakonski rok od šest meseci, koliko je maksimalna dužina trajanja maloletničkog pritvora.

Maloletni ubica pušten iz zatvora

Viši sud je takvu odluku morao da donese jer je zbog štrajka advokata glavni pretres protiv I. S. odlagan čak osamnaest puta.

- Vanpretresno veće za maloletnike Višeg suda ukinulo je pritvor okrivljenom i zamenilo ga merom smeštaja u Zavod za vaspitanje omladine uz zabranu napuštanja prostorija. Primena ove mere će biti kontrolisana elektronskim nadzorom. Žalba protiv ovog rešenja ne odlaže njegovo izvršenje.

Sledeći glavni pretres u ovom predmetu zakazan je za 6. februar - saopštila je Tamara Savić Cvetanović, portparol Višeg suda u Nišu.

Novica Jovanović, otac ubijenog mladića, izrazio je nezadovoljstvo što je I. S. pušten.

- Razumem da on ima prava, ali i moj sin ih je imao, pa su mu uskraćena. Ne interesuje me ko je kriv, odavno je trebalo da mu se presudi. Zatražiću da me primi premijer i pomogne mi da dođem do pravde - rekao je Jovanović.


#   ubistvo   štrajk   viši sud   Tamara Savić Cvetanović   Nenad Jovanović   advokati   oslobođen   Novica Jovanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima