Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sud pušta ubicu, otac ubijenog: Sve ću ih zaklati!

rssBookmark and Share

Ledena stena 16.01.2015. Kurir

Šesnaestogodišnji Nišlija I. S., okrivljen da je u maju prošle godine usmrtio devetnaestogodišnjeg Nenada Jovanovića, trebalo bi danas da izađe iz pritvora jer mu zbog štrajka advokata nije počelo suđenje.

Sud pušta ubicu, otac ubijenog: Sve ću ih zaklati!

Naime, zakon predviđa da u slučaju starijih maloletnika pritvor može trajati najduže šest meseci od podnošenja predloga za izricanje kazne, koji je u slučaju I. S. podnet još u junu. Međutim, Više tužilaštvo ipak je odlučilo da ne podnosi predlog za ukidanje pritvora.

Elektronski nadzor

- Umesto daljeg boravka u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda, predložićemo sudu da se njegovo prisustvo suđenju obezbedi zabranom napuštanja stana uz elektronski nadzor. Ukoliko ovaj predlog ne bude usvojen, tražićemo da I. S. do početka suđenja bude smešten u Zavodu za vaspitanje omladine - rekao je Vladimir Stanojević, portparol Višeg tužilaštva.

U Višem sudu je saopšteno da će odluku u vezi s tim šta će biti sa I. S. nakon izlaska iz pritvora doneti danas.

Podsetimo, I. S. i njegovi drugovi M. C. (21), M. S. (17) i A. J., koji se terete za saučesništvo, sačekali su Jovanovića ispred njegovog stana u naselju Ledena stena, pretukli ga, a kad je pokušao da pobegne, I. S. ga je sustigao i zadao mu šest uboda nožem, od kojih je ubrzo preminuo. Motiv svirepog ubistva bila je svađa zbog devojke.
Otac Novica: „Mirno spavaj, sine moj. Sve ću ih zaklati“

''Mirno spavaj, sine moj, sve ću ih zaklati''.

Novica Jovanović, otac nastradalog mladića, u javnosti je pretio da će osvetiti sina. S. već pušteni iz pritvora. Najozbiljnije pretnje uputio je na sahrani svoga sina. Tada je kazao: „Mirno spavaj, sine moj. Sve ću ih zaklati, jednog po jednog, ma koliko zbog toga robijao“.

On je zbog ovoga bio i uhapšen, a čak je rekao da su se njegovi prijatelji koje je stekao u niškom zatvoru tokom izdržavanja dugogodišnje zatvorske kazne nudili da se obračunaju s ubicama.

Zbog odlaganja suđenja izazvanim izostankom dogovora o prekidu štrajka advokata dvojica pritvorenika u niškom Kazneno-popravnom zavodu započeli su štrajk glađu. Jedan od njih je Srđan Todorović, koji je mesec dana iza rešetaka jer je udario sudiju tokom fudbalske utakmice, a drugi je Dalibor Jocev, optužen za pomaganje u ubistvu i pritvoren u januaru prošle godine. Na njihov zahtev, juče ih je posetio predstavnik Višeg suda da bi im objasnio da su sudovima u ovom trenutku vezane ruke, te da je rešavanje njihovog problema u nadležnosti advokature i Ministarstva pravde.


#   ubistvo   Ledena stena   Nenad Jovanović   štrajk glađu   štrajk advokata   Dalibor Jocev   oslobođen   Novica Jovanović   Vladimir Stanojević   Više tužilaštvo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima