Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Skandal: Kada su rođaci preuzeli telo i otvorili kovčeg doživeli su šok

rssBookmark and Share

11.09.2015. B.Jančković, Blic

Sud je naložio da niško komunalno preduzeće „Gorica“ Svetlani Marjanović isplati 70.000 dinara jer telo njenog supruga u kapeli nije čuvano na temperaturi koja sprečava raspadanje.

Svađu familije sa radnicima Gorice smirila policija. Foto: K.Kamenov
Svađu familije sa radnicima Gorice smirila policija. Foto: K.Kamenov

„Gorica“ je obavezana da Marjanovićevoj plati i 70.400 dinara za troškove sudskog postupka.

 Miodrag Marjanović umro je 10. marta 2013. godine od srčanog udara. Telo je prebačeno 11. marta u kapelu na Novom groblju, a sahrana zakazana za 13. mart.

Međutim, kada su rođaci preuzeli telo i otvorili kovčeg radi opela u crkvi, doživeli su šok! Telo pokojnika se nalazilo u stanju raspadanja, bilo je naduto, u lokvi krvi, a oko njega se širio neizdrživo neprijatan miris. Svađu rođaka sa zaposlenima u „Gorici“, koji su tvrdili da nema njihovog propusta, morala je da smiruje interventna jedinica policije...

- Sud je nesumnjivo utvrdio da je odgovorno tuženo preduzeće "Gorica" jer je do raspadanja tela pokojnog Miodraga došlo zbog toga što nije obezbeđeno čuvanje tela na temperaturi koja sprečava proces raspadanja. Rešenjem Uprave gradske opštine Palilula i zapisnikom inspekcije utvrđeno je da su hladnjače bile neispravne. Veštak je našao da je uzrok brzo nastalih i uznapredovalih truležnih promena bio boravak u uslovima neadekvatne (visoke) temperature, i to prevashodno u poslednjih 48 časova pre sahrane - navodi se u presudi Osnovnog suda, koja, doduše, još nije pravosnažna.


#   Miodrag Marjanović   sud   suđenje   Gorica JKP   odšteta   pogrebne usluge   gradske opštine   neprijatan miris
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima