Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Identifikovana žrtva eksplozije

rssBookmark and Share

06.04.2010. Blic, B. Janačković, Beta

Policijska uprava u Nišu saopštila je danas da je Saša M. (35) sa prebivalištem u tom gradu identifikovan kao žrtva eksplozije koja se dogodila u Aleksincu.

Tetovaža otkriva identitet žrtve

Identitet muškarca stradalog 2. aprila u eksploziji bombe velike razorne moći u Aleksincu utvrđen tek posle obdukcije i DNK analize. Obdukcija urađena danas, budući da Zavod za sudsku medicinu nije radio tokom praznika.

Nesreća u Aleksincu dogodila se pre četiri dana, u Ulici Dragčeta Milovanovića, kada je aktivirana eksplozivna naprava u kojoj je stradao Saša M.

"Čekamo rezultate veštačenja kako bismo utvrdili o kakvoj se eksplozivnoj napravi radi kao i šta je nastradali radio na mestu eksplozije", rekao je šef kriminalističke policije u Nišu Dragan Bradić na konferenciji za novinare.

On je kazao da je identifikacija nastradalog bila teška jer su delovi tela nađeni i u okolnim dvorištima.

Kod nastradalog muškarca, koji se nezvanično pominje kao bivši pripadnik vojske, pronađena su dokumenta na ime S. M. (35) iz okoline Niša, ali budući da je telo do neprepoznatljivosti uništeno u eksploziji i da čak nije moguće uzeti ni otiske prstiju, nesumnjivu potvrdu identiteta daće tek DNK analiza.

Prema saznanjima „Blica“, policija traga za suprugom koja navodno živi u Kruševcu i rođacima osobe na koju glase dokumenta, kako bi pomogli identifikaciju. Nezvanično se priča i da je na delovima raznetog tela pronađena tetovaže, što bi moglo da olakša identifikaciju. Ono što se za sada zna jeste to da imena S. M. nema u policijskim dosijeima. On do sada nije krivično osuđivan, niti ima kriminalni dosije! Navodno je i njegov angažman u vojsci prestao davno, što možda dovodi u pitanje i njegovo znanje o eksplozivu. Ukoliko se pokaže kao tačno i da nastradali nije živeo u Aleksincu, ostaje pitanje da li je imao pomagače jer je malo verovatno da je sa eksplozivom u torbi došao autobusom do ove varošice udaljene od Niša oko 30 kilometara.

Kako je „Blic“ pisao, strahovita detonacija eksplozivne naprave načinjene najverovatnije od TNT-a, desila se na Veliki petak oko 20 časova iza kuća broj 86 i 88 u Ulici Drakčeta Milovanovića. Iz zvaničnih sudskih izvora je samo potvrđeno da osoba koja je izgubila život u eksploziji „nije živela na adresi na kojoj se incident dogodio“.

U nedostatku zvaničnih informacija, aleksinačka čaršija ispreda razne verzije o motivu i pozadini kobnog događaja. Policija i istražni organi još ćute i ne izjašnjavaju se o tome da li se radi o neuspelom pokušaju kriminalnog obračuna.

blic.rs

novosti.rs


#   policija   Veliki petak   Zavod za sudsku medicinu
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima