Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tokom praznika zaplenjeno zlato i zlatni prah na Gradini

rssBookmark and Share

Gradina 19.04.2017. Južna Srbija Info

Na graničnom prelazu Gradina je 17. aprila 2017. godine prilikom izlazne kontrole zaplenjeno preko 660 grama zlata.

Tokom praznika zaplenjeno zlato i zlatni prah na Gradini

Prekršaj je otkriven kada je za detaljnu kontrolu izdvojen automobil „Seat Alhambra“ bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka. Njime je putovalo troje državljana BiH koji su rekli da sa sobom nose samo lične stvari. Detaljnim pregledom je najpre kod jedne putnice u donjem vešu pronađeno oko 400 grama zlatne prašine i oko 70 grama lomljenog zlatnog nakita. Potom je kod druge putnice u brushalteru pronađeno 140 grama lomljenog zlata, da bi na kraju i kod trećeg putnika u novčaniku pronađeno oko 50 grama topljenog zlata.

Zlato čija je vrednost procenjena na preko milion dinara zadržano je do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv svo troje putnika.

 

''Ekonomska kriza i skok cena plemenitih metala obično izazivaju novi talas nelegalnog prenošenja deviza i zlata '' kaže Ivan Ribać, načelnik Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina i dodaje da je ''samo na graničnom prelazu Gradina, od početka 2017. godine zaplenjeno preko 6 kilograma zlata, što je gotovo duplo više nego u celoj 2016.''


#   Gradina   carina   krijumčarenje   Uprava carina   zlato   Granični prelaz
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima