Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tuča na niškoj deponiji: Pretukao šefa lopatom zbog smanjenja plate

rssBookmark and Share

05.11.2017. Branko Jančković, Blic, Južna Srbija Info

Radnik JKP "Mediana" pretukao je na Gradskoj deponiji svog šefa lopatom jer je kažnjem smanjenjem plate od 10 odsto, piše "Blic".

Foto: JKP Mediana arhiva
Foto: JKP Mediana arhiva

Prebijeni šef završio je na Klinici za Neurohirurgiju gde mu je ukazana pomoć a kako nezvanično saznajemo u ceo sluča uključila se i policija koja je obavila uviđaj i čeka izveštaj o povredama kako bi se kvalifikovalo krivično delo.

- Do sukoba je došlo oko 11.50 časova u kancelariji na Gradskoj deponiji. Radnik je došao sa lopatom u rukama i zatražio od svog šefa odgovor zašto mu je smanjena plata. Nakon toga je počeo da ga tuče lopatom. Radnik obezbeđenja alarmirao je policiju koja je ubrzo stigla a povređeni šef je odvezen u Klinički centar u Nišu - kaže naš izvor.

Vršilac dužnosti direktora JKP Mediana Dragoslav Pavlović kaže da je šef nadređenima prijavio pomenutog radnika da nekvalitetno obavlja radne zadatke, zbog čega je kažnjen smanjenjem plate od 10 odsto.

- U pitanju je bila greška u merenju koja se ponovila tri puta, iako su svi radnici obučeni za rad sa vagom. Ja sam krajem prošle nedelje potpisao rešenje o kažnjavanju umanjenjem plate od 10 odsto. Inače, protiv tog radnika su u ranijem periodu već podnošene prijave zbog pogrešnog merenja otpada koji pristiže na deponiju, ali I zbog upućivanja pretnji nadređenima. To je nepimereno ponašanje. Ono što će sigurno uslediti posle ovoga je utvrđivanje disciplinske odgovornosti radnika koji je napao šefa I po svemu sudeći otkaz ugovora o radu a policija će utvrditi krivičnu odgovornost - kaže Pavlović.

On kaže da je pretučeni šef pušten iz Kliničkog centra na kućno lećenje jer povrede nisu teške te da će ga posetiti i porazgovarati sa njim.

Komentara: 0


#   policija   tuča   deponija   Mediana JKP   Dragoslav Pavlović   krivična prijava   radnik     Klinički centar   krivično delo
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima