Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U dvorište mu uletali više od 50 puta!

rssBookmark and Share

Aleksinac 11.09.2015.

U kuću Dragana Omerkovića (79) u Aleksincu, koja se nalazi na nepreglednoj krivini nakon nizbrdice, automobili su uletali više od 50 puta!
Poslednji udes se dogodio 16. avgusta ove godine.

Foto Dušan Stevanović
Foto Dušan Stevanović

- Kada stanem ispred dvorišta, imam osećaj da sam na sebi nacrtao metu. Strahujem da se neko ne zakuca u mene, članove porodice ili đake koji tuda prolaze, jer su u blizini dve škole. Više se ovako ne može živeti. Od 1980. godine više od 50 automobila je završilo u dvorištu ili u zidu kuće. Eto, pre godinu i po je rađena rekonstrukcija i od tada su dva automobila završila kod mene, a po jedan u tri komšijske kuće - priča za „Alo!“ Omerković, čiji se dom nalazi u ulici Tihomira Đorđevića, jednoj od najprometnijih u gradu.

- Da li je to normalno? - više za sebe postavlja pitanje Dragan, koji se godinama obraćao nadležnima, oni mu govorili da će mu pomoći, ali skoro ništa nisu uradili. Postavili su stubiće, koji prema njegovom mišljenju, služe samo za ukras, jer neopreznim vozačima nisu nikakva prepreka.

Foto Dušan Stevanović

- Kada vozači izgube kontrolu, obaraju te stubiće, prelaze preko trotoara, udaraju u ogradu, i eto ih u mojoj kući. Kuća je napravljena daleke 1946. godine, kada ulica nije skoro ni postojala. Prilikom rekonstrukcije te ulice mi, stanari, upozoravali smo izvođače radova da prave još veću i nepregledniju krivinu, a oni su nam odgovarali da je tako po planu. I dok su oni sve uradili po planu, mojoj porodici i pešacima je život ugožen. Očajan sam i više ne znam kome da se obratim kako bi se rešio ovaj problem, jer kuću ne mogu da rušim - kaže Omerković.

 


#   Aleksinac   saobraćaj   Dušan Stevanović   Dragan Omerković   Tihomira Đorđevića ulica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima