Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišu preminula porodilja (27) zaražena virusom korona - beba zdrava

rssBookmark and Share

Niš 29.04.2021. Južna Srbija Info

U niškom Univerzitetskom kliničkom centru jutros je preminula porodilja B.M. iz Zaječara stara 27 godina, zaražena koronavirusom, koja je pre dva dana rodila zdravu devojčicu, saopštili su iz UKC Niš.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Zbog progresivnog pogoršanja respiratorne funkcije i jako teškog opšteg stanja, u ponedeljak 26.04.2021., prevedena je u jedinicu intenzivne nege Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju, trudnica B.M. stara 27 godina.

Od prijema u jedinicu intezivne nege, pacijentkinja je bila pod neprekidnim nadzorom i tretmanom multidisciplinarnog tima lekara UKC Niš.

Trudnica je 26.04.2021.godine porođena prirodnim putem, u kontrolisanim uslovima u jedinici intenzivne nege Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju. Rodila je vitalno dete ženskog pola koje je odmah prebačeno u neonatološki blok Klinike za dečije interne bolesti.

Dan nakon porođaja, dolazi do pogoršanja životnih funkcija i teškog poremećaja koagulativnog statusa kao i naglog prestanka bubrežne i funkcije jetre. I pored intenzivnog lečenja od strane multidisciplinarnog tima lekara, došlo je do smrtnog ishoda i pacijentkinja je preminula u četvrtak 29.04.2021. u 7,20.

Beba se nalazi u potpuno zadovoljavajućem zdravstvenom stanju, negativna je na Kovid-19, i pod neprekidnim nadzorom lekara je.


#   Niš   porodilje   smrt   Koronavirus   Univerzitetski klinički centar niš
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima