Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Merdaru povređeno 20 Srba, jedan teško

rssBookmark and Share

Merdare 28.06.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

U jutrošnjem incidentu grupe Srba sa pripadnicima kosovske policije na administrativnom prelazu Merdare korišćena je bojeva municija a jedna osoba je sa teškim povredama opasnim po život kolima Hitne pomoći iz Prokuplja prebačena u Niš, izjavila je Tanjugu direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Ljiljana Arsenijević.

U Merdaru povređeno 20 Srba, jedan teško

Ona je navela da je Hitna služba Doma zdravlja u Kuršumliji ukazala danas pomoć za 20 povređenih osoba na administrativnom prelazu Merdare, koji su zadobili rane iz vatrenog oružija.

Prema njenim rečima, ekipa Hitne medicinske pomoći je deset osoba zbrinula na licu mesta, dok je ostalih deset, zbog ozbiljnosti povreda, zbrinuto u Domu zdravlja u Kuršumliji od kojih je njih petoro sa težim povredama kolima hitne pomoći prevezeno na odeljenju Hirurgije u Zdravstvenom centru "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju.

Kosovski ministar policije Bajram Redžepi nije za Tanjug želeo da komentariše jutrošnje incidente na Merdaru rekavši kratko da je u parlamentu.

Međutim, za Radio Slobodna Evropa, Redžepi je kazao da je u incidentima kod administrativnog prelaza Merdare povređeno nekoliko pripadnika Kosovske policije.

On je precizirao da su pripadnici policije povređeni u pokušaju da onemoguće prelazak grupe Srba na Kosovo i da su oni tom prilikom policajce gađali kamenicama.

"Vratili smo natrag grupu poznatu kao 'Delije', koji su inače poznati kao nacionalisti. U tom slučaju povređeno je nekoliko policajaca i uglavnom se radi o povredama kamenicama", rekao je Redžepi.

On je dodao i da se "čula i pucnjava iz vatrenog oružja, ali da je to bilo iz pravca Srbije", rekao je Redžepi.

Portparolka Zdravstvenog centra "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju Jelena Pantović kazala je Tanjugu da je u toku zbrinjavanje svih ranjenih osoba.

Portparolka policijske uprave u Prokuplju Tamara Kocić rekla je da ta policijska uprava neće davati nikakve inFormacije o ovom incidentu jer to, kako kaže, spada u nadležnost Kosovske policije.

Kako je ranije danas Tanjugu rečeno u MUP-u Srbije do incidenta u Merdaru je došlo kada je Kosovska policija vratila grupu Srba, koja je u jutarnjim satima regularno prošla administrativni prelaz na Rudnici i Jarinju. Ta grupa je zaustavljena u nivou Vučitrna i vraćena preko Merdara u Srbiju.


#   policija   Jelena Pantović   Radio Slobodna Evropa   Merdare
@RSE_Balkan @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima