Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U velikoj akciji policije u Nišu zaplenjeno 520 kilograma marihuane (VIDEO)

rssBookmark and Share

Niš 25.11.2021. Južna Srbija Info

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i tom prilikom zaplenili oko 520 kilograma marihuane.

U velikoj akciji policije u Nišu zaplenjeno 520 kilograma marihuane (VIDEO)

Policijski službenici su, prilikom zaustavljanja teretnog motornog vozila u Nišu kojim je upravljao N. I. (1976), pregledom vozila pronašli 134 paketa marihuane koja je, kako se sumnja, prethodno preko Albanije stigla na AP KiM i bila namenjena za dalju prodaju na teritoriji Srbije.

Osumnjičenom N. I. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin održao je danas sastanak sa rukovodstvom Uprave kriminalističke policije i čestitao im na uspešno sprovedenoj akciji zaplene 520 kilograma marihuane u Nišu.

Na pomenutom sastanku načelnici i pripadnici UKP-a referisali su ministru o svim detaljima i pojedinostima akcije zaplene droge, koja je spakovana u 134 paketa, stigla sa prostora Kosova i Metohije i bila namenjena za dalju prodaju po gradovima i mestima Srbije.

Vulin je naglasio da se žestoka borba MUP-a sa narko-dilerima nastavlja, bilo da je Srbija tranzitna zemlja ili krajnja destinacija za prodaju narkotika, istakavši da će policija sa istom odlučnošću uhapsiti svakog ko unosi i prodaje drogu u našoj zemlji.

Srbija nikada neće biti sigurno mesto za narko-dilere i trgovinu narkoticima, poručio je ministar i dodao da svaka zaplena narkotika za policiju predstavlja veliki uspeh i pobedu.

On je ukazao na to da je policija svoju odlučnost da se obračuna sa trgovinom narkoticima pokazala dobrim rezultatima ostvarenim u poslednjih godinu dana, kada je zaplenila više od osam tona narkotika i otkrila više od 40 ilegalnih laboratorija za uzgoj marihuane.

VIDEO: MUP


#   Niš   marihuana   kriminal   Aleksandar Vulin   Više javno tužilaštvo   PU Niš
@VulinAleksandar @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima