Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ubio ženu četiri dana posle venčanja

rssBookmark and Share

Kamenički vis 18.08.2012. Autor : MONDO

U nedelju su pred matičarem rekli sudbonosno "da", a samo posle četiri dana njihov brak se okončao na najmonstruozniji način.

Ubio ženu četiri dana posle venčanja

Nišlija Rade Stojev (44), kako se pretpostavlja, hicima iz pištolja presudio je supruzi Aleksandri Nedeljković (33) i ćerki iz prvog braka, takođe Aleksandri (16). Potom je podigao ruku i na sebe.

Rade i Aleksandra su, posle višegodišnje veze, sklopili brak, bez bilo kakve proslave. Međutim, njegova novopečena supruga je i posle venčanja ostala da živi u iznajmljenom stanu u Ulici Branka Krsmanovića u Nišu.

Njeni poznanici kažu da je poslednji put iz stana izašla u sredu po podne i da se više nije vratila.

Beživotna tela Radeta Stojeva, njegove supruge i ćerke nađena su u četvrtak oko 15 časova u parkiranom automobilu "zastava 128" niške registracije, pored puta za Kamenički vis, kod mesta zvanog Dabilo.

"Uviđaj na mestu tragedije obavio je istražni sudija Tomislav Trajković, koji je naložio obdukciju tela, toksikološku analizu i balističko i DNK veštačenje" kaže za "Novosti" Tamara Savić Cvetanović, portparol Višeg suda u Nišu.

Rade Stojev je, kako saznaje list iz policijskih izvora, u automobilu zatečen mrtav na mestu suvozača, a pored njega je pronađen pištolj, iz koga je pucao. Na zadnjem sedištu nalazila su se tela njegove supruge i ćerke. One su na grudima imale rane od hitaca iz vatrenog oružja, dok je Stojev pucao sebi u usta.

Međutim, kako nije bilo tragova krvi na staklu u zadnjem delu automobila, razmatra se mogućnost da su dve Aleksandre ubijene na nekom drugom mestu, pa da je Stojev njihova tela ubacio u vozilo koje je dovezao do puta za Kamenički vis. Tu je parkirao automobil, kako se pretpostavlja, i podigao ruku na sebe.

Zbog toga su operativci Policijske uprave u Nišu pretraživali šumu pored izletišta na Kamenničkom visu, kako bi eventulano pronašli tragove koji bi ukazali na mesto dvostrukog ubistva. Predstojeća istraga trebalo bi da utvrdi i vreme izvršenja zločina i samoubistva, ali je izvesno da je crveni automobil pored puta za Kamenički vis primećeno još u četvrtak ujutru.

Jedan meštanin obližnjeg sela Kamenica je tada prošao kraj vozila, ali je pomislio da se u njemu nalazi neki ljubavni par koji je došao na izlet. Međutim, kada se po podne iz šume vraćao bilo mu je sumnjivo što se automobil i dalje nalazi na istom mestu, pa mu je prišao. Tada je unutra video mrtvog čoveka sa pištoljem u ruci i beživotna tela žene i devojčice.

U međuvremenu, za Radeta Stojeva se u gradu uveliko priča da se lažno predstavljao kao novinar, ali i kao predstavnik nekih firmi. Delovao je nekako mračno, pa mnoge njegove poznanike i ne čudi što je počinio dvostruko ubistvo i podigao ruku na sebe. Sa suprugom Biljanom se razveo pre 12 godina, a ćerka Aleksandra, iako je sudski pripala majci, ipak je živela kod oca.

Poznanici Stojeva ukazuju da je obožavao svoju ćerku i da je čak na zadnjem vetrobranskom
staklu velikim slovima imao natpis "Aleksandra". Ova devojčica je bila član teniskog kluba "Kostić" u Nišu, a posećivala je i Aleksandru Nedeljković u njenom stanu.

Najbliži rođaci Radeta Stojeva u porodičnoj kući u niškom naselju Pantelej u petak su dočekali novinare rečima "Sve ste napisali. Napolje!" A u selu Popovac kod Niša, gde živi Radetova bivša supruga Biljana, novinari su u petak doživeli veliki šok, jer ni majka ni ostala rodbina nisu znali da je njihova Aleksandra ubijena!

"Rade je branio Biljani da viđa ćerku, a nedavno je tražio i da u policiji potpiše odobrenje da maloletna Aleksandra može da podnese zahtev za izdavanje pasoša", priča, uz jecaje, Suzana Blagojević, tetka ubijene devojčice.

Nedeljković je rodom iz Vladičinog Hana. Diplomirala je 2005. godine na Fakultetu umetnosti u Nišu, na grupi za grafički dizajn. Nije imala stalni radni odnos, već je radila povremeno u nekim agencijama.

Cimeri Aleksandre Nedeljković su pomislili da je Rade Stojev njen otac, kada je prvi put došao sa njom u stan.

Međutim, i posle venčanja, ona nije planirala da se iseli iz tog stana, a bila je stalno nasmejana i nije se žalila na neke eventualne probleme u vezi sa Radetom, ili njegovom ćerkom koja je dolazila kod nje.

Ljubomora je, po svemu sudeći, bila motiv nove niške porodične tragedije, čiji je glavni akter bio Rade Stojev, koji je oženio Aleksandru iako je 11 godina stariji od nje. Njegovi poznanici kažu da je bio ljubomoran i na prvu suprugu Biljanu, pa ju je čak jednom prilikom pretukao na njenom poslu. U niškoj policiji su potvrdili da je protiv Stojeva podneta krivična prijava za nanošenje teških telesnih povreda. On je prvoj komšinici namerno polomio nogu.


#   Tomislav Trajković   istražni sudija   Tamara Savić Cvetanović   krivična prijava   Kamenički vis   Pantelej
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima