Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Istraga o ubistvu u Nišu: Saslušani zelenaši i policajci

rssBookmark and Share

02.02.2013. Izvor: Večernje Novosti

U INTENZIVNOJ istrazi o pozadini paklene eksplozije automobila, u kojoj je nastradao Đorđe Stojanović (32), sin vlasnika menjačnice „Cekin“, u niškoj policiji saslušano je nekoliko zelenaša, kao i po jedan pripadnik PU Niš i Žandarmerije, ali zasada niko nije zadržan, niti zvanično osumnjičen, saznaju „Novosti“.

Istraga o ubistvu u Nišu: Saslušani zelenaši i policajci
Na njih je ukazao Zvonko Stojanović (59), otac ubijenog Đorđa, koji tvrdi da bi motiv ubistva moga biti to što je njegov sin podneo prijavu Unutrašnjoj kontroli policije, samo par dana pre nego što je njegov „fijat punto“ odleteo u vazduh.

Kako saznajemo, pažljivo se analizira i sve što ovih dana za medije izjavljuje Zvonko Stojanović (59), otac ubijenog Đorđa, koji uporno izbegava da otkrije zbog čega je njegov sin pozajmljivao novac od zelenaša, iako je menjačnica „Cekin“ imala profit od čak 800.000 evra za tri godine.

Da je Đorđe imao novčanih problema, potvrđeno je i u niškoj Palati pravde. Protiv njega su se vode tri parnična postupka, za povratak novca u milionskim iznosima, koje duguje.

NA ČEKANjU

PORTPAROLVišeg suda u Nišu Tamara Savić Cvetanović kaže da istražni sudija još uvek nije dobio rezultate obdukcije tela koje je bilo u automobilu. Takođe čeka se i nalaz posebne ekipe MUP-a o vrsti postavljenog eksploziva.

Đorđe je živeo u naselju Pantelej, a u zgradi u Knjaževačkoj ulici, gde je u nedelju ujutru eksplodirao njegov „fijat punto“, stanovali su njegov tast i tašta. Pretpostavlja se da je osoba koja je postavila paklenu napravu znala za njegovo kretanje.

- Zasad ne možemo da kažemo o kojoj se eksplozivnoj napravi radi, moraćemo da obavimo brojne analize kako bismo utvrdili šta je upotrebljeno za ubistvo - kažu u niškoj policiji.

Specifičnost ovog slučaja je da pod „fijat punto“ nije oštećen u većoj meri u eksploziji, ali je u požaru izgorela cela unutrašnjost vozila. Već je ustanovljeno da je eksplozija bila usmerena na automobil i na zid zgrade iz koje žrtva izašala.

Policijska uprava u Nišu, kao ni Tomislav Trajković, istražni sudija Višeg suda, još uvek nisu zvanično saopštili ko je nastradao u eksploziji automobila u niškom naselju Durlan. Potvrda da je ubijen Đorđe Stojanović moguća je tek posle DNK analize, koja je u toku. 


#   Tomislav Trajković   istraga   Policijska uprava   istražni sudija   Tamara Savić Cvetanović   Zvonko Stojanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima