Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšen "Miloščić"

rssBookmark and Share

05.10.2010. Izvor: Južne vesti

NIŠ - Vlasnik i direktor lanca trgovinskih objekata "Miloščić" uhapšen je zbog sumnje da je oštetio veliki broj preduzeća za preko 680 miliona dinara.

U niškoj policiji kažu da se sumnja da je Goran B. (1967), kao direktor i odgovorno lice preduzeća „Miloščić“ iz Niša od početka 2008. do jula 2009. godine, preuzimao robu od preduzeća i prodavao, pri čemu robu nije plaćao već je ostavljao blanko menice koja navedena preduzeća nisu mogla da naplate zbog blokade računa preduzeća "Miloščić" - saopšteno je iz niške policije.

- Osumnjičeni je u 2008. godini, zaključio Ugovor o izdavanju bankarske garancije i Ugovor o kratkoročnom revolving kreditu, kod jedne od poslovnih banaka u Nišu, pri čemu je kao sredstvo obezbeđenja dao hipoteku nad zgradom preduzeća koja nije deo imovine preduzeća „Miloščić“ a navedeni novčani iznos nije mogao vrati banci - piše u saopštenju.

Na ovaj način osumnjičeni je naneo štetu raznim poveriocima u ukupnom iznosu od 682 miliona dinara.

Nakon saslušanja Goranu B. određen je jednomesečni pritvor.

U policiji kažu da je u toku i istraga po prijava nezadovoljnih radnika, kojima, kako kažu radnici, "Miloščić" duguje puno para za plate. Ipak, istraga se vodi i protiv nekoliko radnika koji su, kako kažu u policiji, osumnjičeni da su samo uzimali novac od pazara ili robu iz magacina.


#  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima