Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšena bivša direktorka JKP "Vodovod"

rssBookmark and Share

Lebane 27.03.2014. Tanjug

U nastavku suzbijanja koruptivnih krivičnih dela, policijski službenici Policijske uprave u Leskovcu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Lebanu, uhapsili su O.P.(45) iz Lebana, bivšu direktorku JKP "Vodovod" iz Lebana, saopšteno je danas.

Uhapšena bivša direktorka JKP "Vodovod"

Postoji sumnja da je O. P. izvršila 11 krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Osumnjičena je u svojstvu direktora JKP "Vodovod" iz Lebana, prekoračenjem službenog ovlašćenja u toku 2013. godine zloupotrebila svoj službeni položaj.

Ona je zloupotrebila službeni položaj tako što je od predviđenih novčanih sredstava JKP "Vodovod" iz Lebana, koji su bili predviđeni Programom poslovanja i finansijskim planom za 2013. godinu i usvojeni od strane Upravnog odbora JKP "Vodovod" i Skupštine opštine, na ime troškova neproizvodnih usluga, nenamenski potrošila na reprezentacije, ugostiteljske usluge, kupovinu odevnih stvari, telefona, službena putovanja i drugo.

Na taj način je nanela štetu JKP "Vodovod" iz Lebana od 2.570.800 dinara, a istovremeno za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 471.066 dinara, navedeno je u saopštenju.


#   hapšenje   Lebane   Vodovod JKP   zloupotreba službenog položaja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima