Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovac: Uhapšeno sedam predsednika mesnih zajednica, uplatili novac za lažne građevinske radove

rssBookmark and Share

Leskovac 06.04.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Korupcijska afera potresa Leskovac. Sedam predsednika Saveta mesnih zajednica, zajedno sa vlasnicom preduzetničke radnje iz Grdelice, završili su iza rešetaka zbog sumnje da su izvršili zloupotrebu službenog položaja.

Leskovac: Uhapšeno sedam predsednika mesnih zajednica, uplatili novac za lažne građevinske radove

Optuženi su da su lažirali građevinske radove i isplaćivali preko 7 miliona dinara za nepostojeće usluge.

Prema saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičeni A. S. navodno je podstrekavao predsednike Saveta mesnih zajednica sela oko Leskovca da mu overe račune kao izvođaču radova, iako radovi nisu bili obavljeni. Sumnja se da su ovi činovnici od 2021. do kraja 2023. godine neosnovano odobravali plaćanja, nanoseći ogromnu štetu budžetu grada Leskovca.

Među uhapšenima su N. S. (33), Z. T. (42), D. S. (52), I. M. (49), M. S. (61), N. T. (51) i M. K. (40), kao i A. S. (48), odgovorno lice preduzetničke radnje iz Grdelice.

Ova afera, koja je otkrivena nakon pažljive istrage, bacila je sumnju na integritet lokalne vlasti i izazvala ogorčenje građana. Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a očekuje se da će biti privedeni nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu.

 


#   Leskovac   Grdelica   zloupotreba službenog položaja   korupcija   Mesna zajednica   građevinarstvo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima