Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zatvor za profesore: Student im diplomirao iz Amerike

rssBookmark and Share

15.09.2014. Telegraf

Profesori DIF-a u Nišu Saša Marković, Aleksandar Joksimović i Slobodan Stojiljković su kao članovi komisije za odbranu diplomskog rada omogućili Negovanu Stankoviću da nezakonito stekne fakultetsku diplomu, jer se 30.12. 2011. godine, kada je navodno diplomirao, nalazio u Americi

Zatvor za profesore: Student im diplomirao iz Amerike

Saša Marković, Aleksandar Joksimović i Slobodan Stojiljković, profesori Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, osuđeni su na po šest meseci zatvora zbog izdavanja diplome studentu, koji je u vreme navodne odbrane diplomskog rada, bio u Americi.

Kako se navodi u nepravosnažnoj odluci niškog Osnovnog suda oni su kao članovi komisije za odbranu diplomskog rada omogućili Negovanu Stankoviću da nezakonito stekne fakultetsku diplomu jer se 30.12. 2011. godine, kada je navodno diplomirao, nalazio u Americi.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, oni su najpre izmenili odluku Nastavno naučnog veća ovog fakulteta kojom je za predsednika komisije bio imenovan profesor Dragan Nejić, na čije su mesto postavili Slobodana Stojiljkovića. Zatim su sačinili lažni izveštaj komisije u kojem su naveli da je Negovan Stanković odbranio diplomski rad na temu “Metodika obučavanja elemenata tehnike i taktike u rukometu” i to sa desetkom.

Svi optuženi profesori negirali su krivicu, tvrdeći da je Negovan legitimno stekao akademsko zvanje. Međutim, ključni dokaz tužilaštva bio je izeštaj policije da je Stanković 28. oktobra 2.010. godine napustio zemlju, te da nema dokaza da je na dan odbrane diplomskog rada bio u Srbiji.

 


#   zatvor   profesori   studenti   Saša Marković Gidra   Aleksandar Joksimović   Slobodan Stojiljković   Negovan Stanković   Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja   Saša Marković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima