Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

I lokalna RTV Kuršumlija na državnim jaslama

rssBookmark and Share

Kuršumlija 11.09.2013. SR

Iz gradske kase u Kuršumliji svakog meseca kroz budžetsku liniju čak 100.000 dinara odlazi na finansiranje lokalne Radio televizije Kuršumlija (RTK), Saznaje “Južna Srbija”.

I lokalna RTV Kuršumlija na državnim jaslama

Pored toga što mesečno iz gradkse kase ta medijska kuća dobija sredstva, na državnim jaslama od skoro zaposlena je i snaja glavnog i odgovornog urednika RTV Kuršumlija Jasmina Savić, i to kao portparol opštine Kuršumlija.

Pomoćnik ministra kulture i informisanja Dragan Kolarević izjavio je da kada je reč o medijima na lokalnom nivou, da će se na njih više odnositi zakon o javnom informasnju i medijima i podsetio da država i u tom slučjau ima obavezu da se povuče iz medija.

To znači da neće biti direktnog finansiranje, već će se preći na projektno finansiranje.

“Opština, Grad ili lokalna samouprava će raspisivati konkurse u oblasti informisanja u skladu sa potrebama građana na lokalnom novu. Te potrebe su definisane u zakonu o javnom infomisanju i medijima. Na te konkurse će svi moći da konkurišu, i oni koji su do sada finansirani iz budžeta i privatni, a stručne komisije će odlučiti ko najviše odgovara”, kazao je Kolarević.

Od svih medija na područiju opštine Kuršumlija na državnim jaslama je samo lokalna RTV Kuršumlija, gde su glavni i odgovorni urednici otac Slavko, sin Čedomir a voditelj ćerka Maja Savić kojoj u pomoć po potrbi pritekne snaja Jasmina Savić, od nedavno portparolka opštine Kuršumlija.


#   Kuršumlija   lokalna samouprava   projektno finansiranje   Jasmina Savić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima