Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

I u Vranju poletele baloni za decu obolelu od raka

rssBookmark and Share

Vranje 16.02.2018. Južna Srbija Info

Povodom 15. februara Svetskog dana dece obolele od raka, na prostoru između OTP banke i Robne kuće u Vranju, treću godinu zaredom, održana je akcija pod nazivom ,,I ja se borim”.

I u Vranju poletele baloni za decu obolelu od raka

Akciju je organizovalo Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, uz podršku Kancelarije za mlade Vranje, Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete Republike Srbije. 

Ovu akciju podržao je i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

,"Nada, ljubav, humanost, solidarnost, podrška i pomoć je ono što je potrebno mališanima koji su suočeni sa ovom teškom bolešću da preskoče tu prepreku i krenu u novi život. Postoji izreka da tamo gde je ljubav počinje život. Moramo obezbediti adekvatne uslove za lečenje dece, jer to je najmanje što možemo učiniti. Grad već dve godine uplaćuje sredstva na namenski račun za lečenje dece obolele od maligniteta i drugih teških bolesti i ova praksa će biti nastavljena i u narednom periodu”, rekao je gradonačelnik. Cilj ove akcije je upoznavanje javnosti sa potrebama i problemima bolesne dece i njihovih porodica. Novac koji je prikupljen  kupovinom balona, promotivnih artikala i donacijama namenjen je za izgradnju Dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Na trgovima i šetalištima u više od 40 gradova širom Srbije, uz prigodan muzički program, tačno u 13 časova, pušteni su baloni podrške mališanima koji se leče i u ime sećanja na one koji, nažalost, više nisu sa nama. U nastavku  aktivnosti  u sali OKCE održana je humanitarna dečja predstava ,,Pepeljuga” u izvođenju pozorišta ,,Bora Stanković”.


#   Vranje   deca   Bora Stanković   Kancelarija za mlade   NURDOR udruženje   Slobodan Milenković   karcinom   I ja se borim
@NURDOR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima