Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

In memoriam Ivan Jovanović

rssBookmark and Share

14.11.2017. niskevesti.rs

Danas je u 85. godini života preminuo profesor i bivši sportista Ivan Jovanović, otac Milana Jovanovića proslavljenog sportiste u Poverlifting i Strongmen takmičenjima.

In memoriam Ivan Jovanović

Profesor Jovanović imao je bogatu, kako naučnu tako i sportsku karijeru. Na Univerzitetu u Nišu učestvovao je u realizaciji brojnih naučno-istraživačkih projekata od šireg značaja, od kojih su gotovo svi prezentovani na naučnim skupovima iz oblasti antropologije, fizičke kulture i informatike.

Bio je redovni profesor košarke na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i gostujući profesor u Novom Sadu, Skoplju, Prištini i Banja Luci.

Ivan Jovanović bio je kandidat za reprezentativca i košarkaš KK „Partizan“ od 1948. do 1959. u generaciji sa Borom Stankovićem, Radomirom Šaperom, Mirkom Marjanovićem i drugima. Nakon igračke karijere trenirao je juniorsku i žensku ekipu KK „Partizan“.

KK Partizan 1952/1953. Stoje Borisav Stanković, Ivan Jovanović, Mirko Marjanović (drugi, treći i četvrti sleva), čuče Radomir Šaper i Čeda Stojanović (drugi i treći sleva)

1965. godine stiče zvanje saveznog sudije u košarci, a 1981. izabran je za predsednika sudijske organizacije Košarkaškog saveza Srbije.

Vreme, mesto i datum sahrane biće naknadno objavljeni.

niskevesti.rs

Komentara: 0


#   In memoriam   Ivan Jovanović   Milan Jovanović Strongman
@milan_strongman @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima